teisipäev, 5. mai 2020

Geralin Thomas. PAHNAST VABAKS! KODU ARUKAS KORRASTAMINE


Varrak, 2016
176 lk.

Raamatu autor Geralin Thomas on elukutseline kodu ja kodukontorite korrastaja, kes  on aastate jooksul jaganud oma ametisaladusi, soovitusi, vahendeid, taktikaid, võtteid ja tulemusliku korrastamise ideid mitmetes blogides, raamatutes ja teleesinemistes.

Mõned aastad tagasi näidati ka meie telekanaliste telesarja “Hoarders” (tagavarade koguja),  kus käesoleva raamatu autor külastas kõige korratumaid kodusid ja aitas sealsete elanike elu elamisväärsemaks muuta.

Raamatust “Pahnast vabaks!”  leiab lugeja  toredaid, loovaid nippe ja soovitusi, kuidas luua kord oma kaoses ja segamini asjades – kalendritest kollektsioonide, garderoobide ja uitavate mõteteni.

Autor jagab raamatus rohkelt asjalikke nõuandeid, mis on jagatud kergesti haaratavatesse peatükkidesse:
  • “Pahn kõikjal” on raamatu vundament. Mis on pahn, kus, miks, millal see tekib ja kuidas see meid mõjutab? Siit leiab ka huvitava pahnakoguja-tüüpide testi, mille tulemusest selgub, kuidas sinu tüüpi inimestel tavaliselt pahn kuhjub ja milline lahendus sinu olukorrale kõige paremini sobib.
  • “Pahn majapidamises”- see on kõige mahukam peatükk , kust lugeja saab kasulikke näpunäiteid, kuidas kodu korrastada ja ruumide kaupa pahnast vabaneda. Suured üksikasjalikud fotod selgitavad ideid.
  • Peatükk “Digitaalne pahn”  keskendub digitaalse elu korrastamisele ja tegeleb tehnikat puudutava pahnaga. Oma digitaalse elu korrastamine võib olla veelgi hirmuäratavam kui kodude füüsiline korrastamine. Aga, kui sellega hakkama saadakse, saadakse tulemus, mis annab samasuguse positiivse tulemuse.
  • Peatükk “Pahn kalendris”  juhib tähelepanu eeslistuste tegemisele, kuidas öelda “ei” , omandada rutiin ja vältida tööde edasilükkamist. Lisaks käsitleb autor kogu peret puudutavaid tavapäraseid aja planeerimisega seostuvaid ülesandeid ja tegevuskavasid.
  • “Korra säilitamine” on oluline peatükk, kus jagatakse  teavet selle kohta, kuidas korrastamisega saavutatud edu säilitada. Vajalik on jääda motiveerituks, luua uusi harjumusi, kogu pere kaasamine. Olulised on ka soovitused, kuidas toime tulla, kui tekib tagasilangus.
  • Raamatu lõpus on peatükk “Kontrollnimekirjad ja plaanid”, kus on kasulik kogumik tabeleid, näidiseid ja kontrollnimekirju, mis on korrastamisel abiks kõigis eluvaldkondades.
Mulle raamat “Pahnast vabaks! Kodu arukas korrastamine” mõjus inspireerivalt, sest see annab uusi ideid, kuidas sisustada täiesti rutiinivabalt oma vaba aega. Lisaks järgneb igasugusele korrastamisele kohe silmaga nähtav tulemus.  No, mida veel tahta!

Raamatut luges: Marju Must
Raamatuga saab tutvuda:  teabekirjanduse saalis (4. saal)

Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1623848

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar