neljapäev, 25. märts 2010

Viljandimaa kirjasõnas 2009 : Kogumikud, almanahhid, aastaraamatud

Mulkide almanak 19/2009

Tänavu on olnud meile suurte pidude aasta, mille krooniks oli Laulu- ja tantsupidu Tallinnas. Meie selts sai aga 75-seks. On hea meel tõdeda, et oleme ajahambale vastu pidanud.
Toimetus



Rahvakultuuri aastaraamat 2008 = Folk culture yearbook 2008
Koostanud ja toimetanud Rahvakultuuri Arendus- ja Koolituskeskus

Eesti Vabariigi 90. sünnipäevale pühendatud raamat sisaldab:
- Maavanemate mõtisklusi Eestimaast ja tema sünnipäevast;
- Hetki üleriigilistest ja maakondlikest rahvakultuurisündmustest;
- Loetelu Eesti Kultuurkapitali maakondlike eksprtgruppide poolt tunnustatud kultuuritegijatest ja -sündmustest;
- Ülevaadet riiklikust statistilisest vaatlusest "Rahvakultuur 2008".

Kõikidest artiklitest on ka inglisekeelsed lühikokkuvõtted.


Sakala kalender 2010 : Loomingulise kollektiivi Sakala Kalender väljaanne
Loominguline kollektiiv Sakala Kalender: Heiki Raudla, Ain Vislapuu, Jaak Pihlak, Marge Liivakivi, Olav Renno
Sakala Kalender

See pole mitte tavaline kalender. Nagu varasematel aastatelgi jätkab Sakala kalender vahvate ja meeleolukate juttudega ning soovitustega, mida teistest kalendritest ei leia.


Viljandimaa koduloolasi : teatmik

Teatmiku väljaandmiseks aitas raha taotleda Ele Saar Viljandimaa Omavalitsuste Liidust.

Raamatu väljaandmist toetasid Eesti Kultuurkapitali Viljandimaa ekspertgrupp, Hasartmängumaksu Nõukogu, Viljandimaa Omavalitsuste Liit ja Eesti Kodu-uurimise Selts.

Raamatu koostaja Vaike Birk, kujundaja Elma von Stryk, toimetaja Ülo Alo Võsar, küljendaja Maidu Tafenau, raamat trükiti Tartumaa trükikojas.

Teatmikku aitas trükkimiseks ette valmistada Viljandi Linnaraamatukogu üldlugemissaali töötaja ning Eesti Kodu-uurimise Seltsi osakonna liikmete tegevuse organiseerija Marge Liivakivi.

Raamatu esitlus toimus 9. mail Viljandi Linnaraamatukogu galeriis. Kohale olid kutsutud kõik, kes olid saatnud oma elulood teatmikus avaldamiseks.

Teatmikust leiab andmeid 69 kodu-uurimisega seotud inimese kohta, kes on kas üksikuurijad, õpilaste kodu-uurimistööde juhendajad, vanavarakogujad, valla-, kooli- või talumuuseumi loojad Viljandist ja Viljandimaalt.


Viljandi Muuseumi Aastaraamat 2008

Viljandi muuseumi aastaraamat jätkab varasematest köidetest tuttavaid teemasid ning pakub huvitavaid mälestusi läinud sajandi algupoolelt. Artiklid täistekstiliste failidena leiab SIIT


Viljandimaa põhikoolide ja gümnaasiumide lõpetajate kogumik : "Sakala" kaasväljaanne
Sakala Kirjastus


Kogumik on pühendatud kõigile neile, kes olid 2009. aasta kevadel lõpetamas Viljandimaa põhikooli või gümnaasiumi. Kogumikus on ilmutatud koolilaste omalooming ning informatsiooni erinevate edasiõppimise võimaluste kohta.


Viljandi XXIV vanamuusika festival : 7. – 12. juuli 2009

See on festival iidse linna ilu ja sajanditega testitud muusikaga. Vanima eesti vanamuusikafestivali traditsioon sai alguse 1982. aastal. Kontserdid toimuvad linna kirikutes, erinevates saalides ja linna muudes põnevates paikades.


Viljandimaa turismiinfo 2009 = Viljani County Tourist Information 2009
Sakala Kirjastus

Üldinfo, asukoht, loodus, ajalugu, vaatamisväärsused, kultuurikalender, majutusinfo, toitlustusasutused, vaba aja veetmise võimalused, kultuuri- ja haridusasutused, kaubandusinfo, teenused, Viljandi linna kaart ja Viljandi maakonna kaart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar