laupäev, 9. veebruar 2013

Külakogukond läbi kooli silmade


Silvi Saar
Kaaned kujundas Eevi Hulkko
Kaarli (Viljandimaa) : Kaarli Naisselts, 2012
116 lk.


Trükist on ilmunud ajalooraamat, mis heidab pilgu Kaarli-Ülemõisa külakogukonna tekkele läbi kohaliku kooli silmade.

Elupõlise omaaegse Ülemõisa kooli õpetaja ja juhataja Silvi Saare koostatud raamat annab mitmete skeemide ja arvukate fotode kaudu ülevaate selle Mulgimaa paikkonna asustuse tekkest, ajanduslikust arengust ja hariduselust möödunud sajandil.

Teiste seas on eraldi peatükis välja toodud kooli juhid alates Liisa Kuusist, õpetajad ja omaaegse looduskaitse rinnamärgi saajad, kes kujundasid Ülemõisa kooli näo. Endised õpilased on vaheldusena kirja pannud omaaegseid lõbusaid seiku koolielust.
 
Pehmekaanelise 116-leheküljelise raamatu toimetasid Silvi Saar ja Piret Holtsmann. Sisuka ja paljutähendusliku kaanekujunduse on teinud Halliste kooli õpetaja Evi Hulkko. Pildimaterjali annetasid lahkesti endised õpetajad ja õpilased, Kaarli naisselts, Halliste vald jt.

Kaarli Naisseltsi projektina välja antud raamatu valmimist toetasid Kohaliku Omaalgatuse Programm Ja Halliste vallavalitsus. Projekti kirjutas ja juhtis naisseltsi esinaine Kai Kannistu.
 
Pooletuhandelise trükiarvuga raamatut „Külakogukond läbi kooli silmade“ jagavad soovijaile Tiina Kuusik Kaarli rahvamajas ja Virve Kivja Õisu raamatukogus tasuta, kuid igalt raamatu saajalt oodatakse annetust Ülemõisa kooli mälestustahvli valmistamise heaks.
 
Allikas: Meelis Sõerd. Valmis raamat Kaarli-Ülemõisa külakogukonna ja kooli tekkest //
Lõuna-Mulgimaa (2012) nr. 5, lk. 3

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar