laupäev, 14. mai 2016

Viljandi luuletaja Aleksandra Tšoba luulekogu "Minu armastusest jätkub meile mõlemale?" esitlus


Neljapäeval, 5. mail kell 17.15 toimus Viljandi Linnaraamatukogu 2. saali Ameerika Teabenurgas Viljandi luuletaja Aleksandra Tšoba luulekogu "Minu armastusest jätkub meile mõlemale?" esitlus.

Viljandist pärit noor luuletaja on mitmeid aastaid järjest osalenud Viljandi Linnaraamatukogu omaloomingu võistlusel ning hiljem kuulunud sama võistluse žüriisse. Ta on olnud edukas Poetry Slamil nii kohalikul tasandil kui üle-eestilisel võistlusel. Aleksandra Tšoba oli 2014. aastal Betti Alveri kirjandusauhinna nominent.
"kui ma palun teist võimalust, pole see iialgi esimesega võrdne.." Teine on küpsem. Teine on targem. Aleksandra Tšoba teine luulekogu "Minu armastusest jätkub meile mõlemale?" on kogum linade vahele pugenud armastusest, padja alla summutatuid karjetest, tekipealsetest hüvastijättudest ning paratamatust eksistentsist. Aleksandrat jätkub, meile kõigile.

Tiina Sarve mõtteid Aleksandrast ja luulekogust saab lugeda artiklis "Viljandi on andnud Eestile luuletaja", mis ilmus 14. mail 2016 ilmunud "Sakalas". Sündmusel käinud Tiina Sarv ütleb autori kohta nii: "Aleksandra Tšoba on värssidesse valanud oma lapsepõlvemälestused, ängid, õnne ja hirmud. Ta on suutnud anda kogetule sellise kunstilise mõõtme, et kirjapandu kõnetab ja puudutab. Ta ei pinguta, et näida tark ja keeruline, nii et lugejal mõtte- ja tundejärg käest kaovad, vaid on aus ja vahetu."(link tasulisele digiversioonile http://sakala.postimees.ee/3693429/viljandi-on-andnud-eestile-luuletaja)
 

Pilte sündmuselt

Rim Puksi fotod:



Rohkem pilte Viljandi Linnaraamatukogu Facebooki albumis https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1206229262750390.1073741846.150561731650487&type=3

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar