laupäev, 1. veebruar 2020

16. veebruar - Maarja Lõhmus 60


Filosoofiadoktor, ajakirjanik ja Tartu Ülikooli ajakirjandusõppejõud
Maarja Lõhmus 60
Aastani 1987 Pärl
1.02.1960

Ta lõpetas 1984. aastal Tartu Riikliku Ülikooli filoloogia-teaduskonna žurnalistika-osakonna. Maarja Lõhmuse praktika-pagasisse kuulub 8 aastat tööd Eesti Raadio ajakirjaniku ja toimetajana, Soome Yleisradiole saadete tegemine ja esinemine; Sirbi-Kultuurilehe toimetajatöö, ajakirjanduse õppejõu töö Tartu ülikoolis ja Helsingi ülikoolis; uurimine ja loengute lugemine California ülikoolis, Westminsteri ja Kopenhaageni ülikoolides.

Ülikoolides on ta õpetanud esinemisoskust, intervjuu andmise ja tegemise oskust; artiklite ja esinemistekstide kirjutamist, aktiivsete esitus-vormide kasutamist; meedia kaudu avalikkuse mõjutamist ja suunamist; praktilise meedia juhtumipõhist analüüsi; artiklite, tekstide, radio/telesaadete ja internetiportaalide analüüsimist (meediasemiootika); meedia ja kommunikatsiooni teooriaid.

Ta on Eesti Akadeemilise Ajakirjandusseltsi juhatuse liige, avaldanud arvukalt artikleid rahvusvahelistes väljaannetes ja esinenud konverentsidel.

Ta on ajalehe „Avalik Eesti“ peatoimetaja.

Allikas: Tartu Ülikooli Pärnu Kolledž; Vikipeedia

Teosed

  • Toimetamine: kas looming või tsensuur (1999)
  • Transformation of public text in totalitarian system : a socio-semiotic study of Soviet censorship practices in Estonian Radio in the 1980s (2002)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar