esmaspäev, 10. oktoober 2011

Sille Varblane. Mitmekesised köögiviljatoidud

Pildistanud ja kujundanud Irina Tammis
Tallinn : Tammerraamat, 2010
192 lk. : ill.

Köögiviljade söömine ei tähenda vaid toorsalatit või köögiviljahautist, selleks on palju mitmekesiseid maitsvaid võimalusi. Köögivilju on võimalik kasutada lisaks tavapärastele soolastele roogadele ka magustoitudes, kookides, küpsistes, kommides. Nii saab võimalikult tervislikult toituda ja rikastada lauda kasulike köögiviljadega.

See on hea võimalus ka lastele köögivilju peidetult pakkuda, sest kui suur porgandikuubik supis sorditakse kiirelt taldriku äärele, siis porgandiküpsiseid või -kooke söövad lapsed hea meelega. Kasutades köögivilju tavapäratumates toitudes selgub, et kartul, kabatšokk ja kõrvits on oma olemuselt magedad köögiviljad, porgand ja peet aga lausa magusad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar