kolmapäev, 21. november 2012

Viktoriini Kultuurikonks novembri küsimused

Hea uudis on see, et seekordsele parimale kingib Aivar Trallmann kaks pääset Hennessey aastalõpukontserdile KLAASPÄRLIMÄNG SINFONIETTA Pärimusmuusika Aidas 29. detsembril. Pärimusmuusika Keskus laseb silmapaistval vastajal valida 25. jaanuari Tantsumaja või 18. jaanuari kaminakontserdi vahel! 

Viljandi linnaraamatukogu, Viljandi gümnaasiumi ja „Sakala“ viktoriini „Kultuurikonks“ novembrikuu küsimused: 

1.      Kellega kohtumine sai Jimi Hendrixi elu oluliseks pöördepunktiks? Mis oli neil ühist? (5 punkti)

2.      Kes kuulutasid välja joonistusvõistluse „Kui ma oleksin kuningas Macius“? (3 punkti)

3.      Mis aastaks plaanib haridusminister koolivõrgu muutmisega valmis saada? Millist meetodit on riik otsustanud kasutada? (5 punkti)

4.      Kes arendas välja Higgsi bosoni teooria? Kui pikk on selle „otsimiseks“ Euroopa tuumauuringute keskuse CERNi juurde ehitatud kiirendi? (4 punkti)

5.      Kelle luuletusi meeldis Hanna Kangrol lugeda? (3 punkti)

6.      Mitmest liikmest koosneb Põhja- ja Baltimaade kunstikõrgkoolide koostöövõrgustik KUNO? Kes ja mis kuupäeval valiti selle nõukogu esimeheks? (4 punkti)

7.      Viljandimaa neiud võistlesid novembri alguses Navarra ringrajal pitbike`idel. Nimetage neidude ja võistluse nimed! (5 punkti)

8.      Milline oli juulis Roomas toimunud rahvusvahelise muusikateaduse ühingu 19. kongressi teemade ring? Kui palju oli osalejaid? (4 punkti)

9.      Millest on inspireeritud Ave Alavainu luuletus „Laulud rattast“? (3 punkti)

10.  Iida galeriis toimus kolm aastat tagasi näitus, kuhu kutsuti esinema paarkümmend Eesti ehtekunstnikku, kellel kõigil oli palutud tuua üks ehe. Kellele pidi ehe tehtud olema? (3 punkti)

11.  Mis aastanumbriga on dateeritud luulekogumiku „Krümitor 0671“ esimene luuletus? Kes on autor ja kui vana ta luuletuse kirjutamise ajal oli? (4 punkti)

12.  Tallinna – Narva maantee ääres, Kõrkküla piirialadel kõrgub paekivist tahutud rist. Mis oli mehe nimi, kelle auks rist tahuti? Kelle leeris võideldes ta langes? (5 punkti)

Vastused saata 16. detsembriks e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com või Viljandi Linnaraamatukokku. Lisada nimi, vanus ja kontaktandmed.

Viktoriini võitjaid selgitades lähtutakse vastuste eest saadud punktidest. Iga Küsimuse eest on võimalik saada 1-5 punkti, kusjuures õige viide allikale tagab ühe punkti. Parimaid tunnustatakse iga kuu ning kõigi osalejate vahel loositakse samuti välja auhind. Auhinnafondi kuuluvad põnevad meened ning kohalike kultuuri- ja spordiasutuste priipääsmed.

Küsimused on koostatud ajalehe „Sakala“ ja kultuuriväljaannete „Akadeemia“, „Hea Laps“, „Keel ja Kirjandus“, „KesKus“, „Kunst“, „Looming“, „Muusika“, „Sirp“, „Teater. Muusika. Kino“, „Täheke“, „Tuna“, „Vikerkaar“ ja „Värske Rõhk“ numbrite põhjal.

Viktoriinis osalemise statuut

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar