neljapäev, 3. oktoober 2013

«Kultuurikonks» esitab taas küsimusi

Mullu sügisel alanud uudistemäng «Kultuurikonks» alustab teist hooaega. Iga kuu saavad osalejad vastamiseks kaheksa gümnaasiuminoorte koostatud küsimust. Vahekokkuvõte tehakse jõulude paiku ning viktoriin lõpeb kevadel.

Oktoobrikuu parimatele võistlejale jagavad auhindu kaks Viljandi suurimat kontserdikorraldajat ja teater "Ugala".
  • Aivar Trallmann kingib silmapaistvale viktoriinilahendajale kutse kahele Pärimusmuusika Aidas 30. oktoobril toimuvale Sardiinia vokaalansambli „Tenores di Bitti“ kontserdile.
  • Pärimusmuusika Keskus laseb parimal vastajal valida kolme toreda ürituse vahel ning kingib võistleja eelistatud kontserdile kaks priipääset. Valida saab Mardireggeapeo Bombillazega (9. nov.), päevase kontsertkohtumise Sandra Sillamaaga (14.nov.) või Tantsumajavahel (22. nov.).
  • Ugala kingib ühele vastajale kaks pääset etendusele "Kolemees" (2. nov.).
  • Veel loositakse kõigi osalejate vahel RahvaRaamatu kinkekaarte ja muid toredaid auhindu.


Viljandi linnaraamatukogu, Viljandi gümnaasiumi ja Sakala viktoriini «Kultuurikonks» teise hooaja esimesed küsimused on järgmised:

1. Kes oli tänavuse Haapsalu vanamuusika festivali prominentseim külaline? Millises ülikoolis omandas ta muusikahariduse ning millise ansambli asutaja ta on? (5 punkti)

2. Miks on Metsiku «pibliotek» eriline? (3 punkti)

3. Nimeta rahvusvahelise noorte džässmuusikute võistluse «Jazz artist 2013» kolm paremat lauljat. (4 punkti)

4. Mis aastal kirjutas Afanassi Fet luuletuse «Sosin, arglik hingamine…» vene keeles? (3 punkti)

5. Anu Kannike kirjutab oma artiklis kogumikust «Balti elulood humanitaarteaduste ristteedel». Kes on selles kogumikus avaldanud artikli Rootsi emigreerunud lätlaste püüetest eksiilis uut elu alustada? (3 punkti)

6. Millistes linnades asuvad rahvusvahelise galerii Erarta filiaalid? (6 punkti)

7. Mitu protsenti ajaleht Sakala küsitletuist suhtub ükskõikselt tõika, et järgmisest aastast teenindab Viljandi inimesi Tartu kiirabi? (3 punkti)

8. Kes Viljandi noortest sportlastest esindab Eestit Türgis aset leidvatel vibulaskmise maailmameistrivõistlustel? (3 punkti)

Vastused saata 26. oktoobriks e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com või Viljandi linnaraamatukokku. Lisada nimi, vanus ja kontaktandmed.

Viktoriini võitjaid selgitades lähtutakse vastuste eest saadud punktidest. Iga küsimuse eest on võimalik saada küsimuse juures määratud arv punkte, kusjuures õige viide või viited allikale annab 1 punkti. Paremaid tunnustatakse iga kuu. Auhinnafondi kuuluvad põnevad meened ning kohalike kultuuri- ja spordiasutuste priipääsmed ja suveniirid.

Küsimused on koostatud ajalehe Sakala ja kultuuriväljaannete Akadeemia, Keel ja Kirjandus, KesKus, Kunst, Looming, Muusika, Sirp, Teater. Muusika. Kino, Tuna, Vikerkaar ja Värske Rõhk numbrite põhjal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar