neljapäev, 13. märts 2014

Käimas on KULTUURIKONKSU teise hooaja viimane voor!

Viimase vooru parimad saavad valida Ugalalt kaks pääset 9. aprilli etendusele "Kahe isanda teener", kutsed Aivar Trallmanni korraldatavale suurepärasele Jazzkaarekese kontserdile "KADRI VOORAND GROUP & HANNA PAULSBERG CONCEPT" või Pärimusmuusika Aida hooaja lõpupeo pääsmed 17. maiks.  Lisaks meeneid ja muud meelehead teisteltki koostööpartneritelt.
 
Lisaks tuletame meelde, et hooaja parima punktiskoori kogunud saavad teha valiku koostööpartnerite poolt välja pandud auhindade vahel - suurima skooriga osaleja saab teha valiku esimesena, teine teisena jne. Järelejäänud auhinnad jagatakse kõigi osalejate vahel loosiga aprillis toimuval lõpuüritusel.
 
Koostööpartnerite auhinnad parimaile on:
  • Ajaleht „Sakala" ühe kuu tellimus
  • Omal vabal valikul ühe kultuuriväljaande aastatellimus
  • Piletid Ugala teatri etendustele
  • Viljandi Pärimusmuusika Festivali pühapäevased päevapassid kahele
  • Vanamuusika Festivali pass kahele
  • Kingitus Juhan Nöpsilt (MTÜ Rock Ramp)
  • Kingitus Erika Viira Pilatese Akadeemialt
  • Kingitus Viljandi Spordikeskuselt
  • Kingitus Viljandi Linnavalitsuselt
  • Kingitus Maanteeametilt
  • Auhind Viljandi

MÄRTSIKUU KÜSIMUSED

Viljandi linnaraamatukogu, gümnaasiumi ja Sakala viktoriini «Kultuurikonks» teise hooaja kuuendad ehk viimased küsimused. või tuua Viljandi linnaraamatukokku. Lisada nimi, vanus ja kontaktandmed.  Vastused saata 29. märtsiks e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com  
  1. Kes oli Tartu renessansi päevil linna mõjukuselt teine eestlane ja kuidas on ta Viljandimaaga seotud? Mil moel õnnestus Hugo Treffneril oma kooli õpilastele seda suurmeest tutvustada? (8 punkti)
  2. Millised on Eesti kirjanike liidu romaanivõistluse kriteeriumid ja kui suur on selle auhinnafond? (5 punkti)
  3. Mihhail Gerts pälvis noore dirigendi Saksa operetiauhinna. Mis selle auhinnaga kaasneb? (3 punkti)
  4. Kes kirjeldab oma artiklis Madis Kõivu ja Sulev Keeduse koostööna valminud filme? Nimeta need filmid. (5 punkti)
  5. Mis keeles ilmus 2009. ja 2010. aastal Anton Hansen Tammsaare «Tõde ja õigus» ning millisel konverentsil pöörati tähelepanu sellele Tammsaare suurteosele? (5 punkti)
  6. Kes on see maailmakuulus parmupillivirtuoos, kes esines 18. veebruaril Nokia kontserdimajas? Ta on olnud ka üks meeldejäävamaid esinejaid Viljandi pärimusmuusika festivalil. (3 punkti)
  7. Ugala teater kuulutas välja lastejoonistuste võistluse, mis on seotud uue lastelavastusega. Mis on selle võistluse pealkiri ja kelle raamatust saadi inspiratsiooni? Nimeta ka raamatu pealkiri. (4 punkti)
  8. Kes Sakala ajakirjanikest kirjutasid lood, mille Eesti ajalehtede liidu žürii arvas 2013. aasta maakonnalehtedes ilmunud parima uudise, arvamuse ja olemusloo nominentide hulka? (7 punkti)



Viktoriini võitjaid selgitades lähtutakse vastuste eest saadud punktidest. Iga vastuse eest on võimalik saada küsimuse juures märgitud arv punkte, kusjuures õige viide või viited allikale annavad 1 punkti.

Paremaid tunnustatakse iga kuu. Kuuekuulise võistlusperioodi jooksul enim punkte kogunud mängijaid ootavad aprillis eriauhinnad. Auhinnafondi kuuluvad kohalike kultuuriasutuste priipääsmed, kinkekaardid ja meened.

Küsimused on koostatud ajalehe Sakala ja kultuuriväljaannete Akadeemia, Keel ja Kirjandus, KesKus, Kunst, Looming, Muusika, Sirp, Teater. Muusika. Kino, Tuna, Vikerkaar ja Värske Rõhk numbrite põhjal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar