teisipäev, 8. veebruar 2022

Lille Roomets. ÜKS VÄIKE VALGE TUVI

Tänapäev, 2019
271 lk

Raamatu peategelaseks on noor neiu Kerttily, kes koolis ei räägi mitte kellegagi. Juba esimesel koolipäeval tundus talle kool hirmutav ja kärarikas koht. Ta suust ei tule ainsatki heli, kui tal on vaja klassikaaslaste või õpetajaga rääkida. Tema suhtlemine piirdub peanoogutuste ja – raputustega ning vajadusel kirjutab ta õpetaja küsimusele vastuse paberi peale. Tegelikult ei tea ta ise ka päris täpselt, miks ta koolimajas rääkida ei julge. Aja jooksul on saanud vaikimisest justkui kaitsekilp, mis teda maailma eest kaitseb.

See, et Kerttily midagi ei räägi, ei tähenda seda, et ta ei kuuleks. Ta kuuleb väga hästi, paneb tähele ja mõtleb, mida vastu rääkida. Kuid teiste mõtted ja jutt liiguvad nii kiirelt edasi, et kui ta lõpuks jõuab vastuse välja mõelda, on jututeema juba muutunud. Kusjuures tema „häire“ lööb välja ainult koolis. Kuigi ka mujal eelistab ta võimalikult vähe rääkida ja pelgab võõrastega suhtlemist.

Kerttily kaotab avarii tõttu oma ema ning ta õde satub haiglasse. Kes on tema pereliikmetega juhtunud õnnetuses süüdi? Miks Lõuna tänava kamp teda pidevalt jälitab ja narrib? Miks nad ei võiks teda lihtsalt rahule jätta? Keda usaldada ja keda mitte? Kes saab saatuslikul õhtul päästa tema elu?

Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1893162

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar