esmaspäev, 25. juuli 2022

Jenn Bennett. SÜDAME ÕIGE KUJU

Heli Kirjastus, 2020
314 lk

Beatrix Adams on andekas joonistaja, kes on loobunud värvidest. Tema pliiatsi-, söe- ja tindijoonistustelt vaatavad vastu lihased, koed, organid. Beatrix soovib saada meditsiiniillustraatoriks. Tal on veel üks aasta keskkoolis käia, kuid enne seda suvel otsustab ta osaleda meditsiiniliste joonistuste konkursil, et kindlustada koht ülikoolis. Selleks on tal üle kõige vaja pääseda haigla anatoomiaosakonna kehaannetusprogrammile, et harjutada joonistamist „originaalide“ pealt. See soov läheb aga esialgu luhta ja nüüd seisab ta haigla juures bussipeatuses. Sellega rikub ta mitut reeglit. Ema, kes töötab samas haiglas, ei tea, et tema tütar vastu ööd üksi väljas on, sõidab ööbussiga ja suhtleb kodutu Williga ning tundmatu nägusa noormehega.

Kui buss viimaks saabub, siseneb sinna ka sama noormees, keda Beatrix arvab riietuse järgi murdvarga olevat. Kui Jack aga väljuma asutab, veereb tema kotist välja kuldse pihustivärvi purk.

Mis saab Beatrixi suveplaanidest, kui ta armub kõrvuni San Francisco kõige tagaotsituimasse tänavakunstnikusse, kohtub üle aastate taas oma isaga, pääseb siiski anatoomikumi laipade juurde ning saab teada rohkem saladusi, kui oodata oskas? Selle jätan lugejale avastada.

Raamat on leitav laste- ja noortekirjanduse saalist, soovitan seda alates 16. eluaastast ülemise vanusepiirita.

Raamatut luges: Marju Roosileht
Raamatuga saab tutvuda: laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1969324

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar