teisipäev, 12. juuli 2022

Kristina Ohlsson. ZOMBIPALAVIK

Tiritamm, 2021
220 lk

Põnev juturaamat lastele, mille peategelasteks on 12-aastased Herbert ja Sally.

Eldsala väikelinna on tabanud tohutu suvekuumus ja kummaliselt käituvad herilased. Herilasi on uskumatult palju ja nad ei maga ka öösel, mis on kummaline. Samas hakkavad järjest haigestuma väikelinna elanikud. Haigeks jäänud hakkavad käituma väga imelikult ja tundub, et nende ravimiseks pole mingeid vahendeid. Herbert ja tema sõbranna Sally on segaduses ja hirmul. Kahtlust tekitab ka öösel Herberti ja tema vanaisa ukse taha ilmunud võõras mees, kes tahab nende võõrastemajas tuba üürida. Mees tuleb kahe suure kohvriga, millest üks on verine, luusib öösiti ringi ja üldse käitub kuidagi kahtlaselt. Kui linnakeses hakkavad toimuma kummalised ja hirmutavad sündmused, otsustavad lapsed välja uurida, kes või mis on kõige selle taga.

Lisaks on Herbertil ka isiklik mure. Vanaisa, kelle juures ta elab, on jäänud vanaks ja sotsiaalameti ametnikud otsivad Herbertile uut peret. Aga poiss ei oleks sellega kunagi nõus, et vanaisa maha jätta ja võõraste juurde elama minna.

Kuidas asjad selles põnevas ja sünges loos laabuvad ning kas ka  Herbertile on tema keerulises olukorras lahendus?

Raamat on lihtsalt ja kiirelt loetav. Tegemist on triloogia esimese raamatuga.

”Zombipalavik tuleb harva üksi. Argentina märkmetes oli mainitud libahunte ja muumiaid. Te peate olema valvel. Varsti algab sügis ja läheb külmaks.” Jääme põnevusega uusi lugusid ootama.

Kristina Ohlsson on veel kirjutanud raamatud Åhusi sõpradest: ”Klaaslapsed”, ”Hõbedapoiss” ja ”Kiviinglid” ning seiklusjutu ”Hester Hilli mõistatus”.


Raamatut luges: Kalli Hendrikson
Raamatuga saab tutvuda: laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/2006738

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar