kolmapäev, 23. detsember 2020

Lille Roomets. ÜKS VÄIKE VALGE SULG


Tänapäev, 2020
199 lk.

See on Lille Roometsa teine raamat, mis on järg raamatule „Üks väike valge tuvi”, kus sündmustik toimus Karksi-Nuias. Selle raamatu sündmustik toimub ühe kuu jooksul (detsembris 2017) ja lisaks Karksi-Nuiale ka Otepääl, Tartus ning ühel korral nimetatakse ka Viljandit kui Karksi-Nuiast Tartu sõidetakse. 

See on noore neiu Kerttily lugu, mis tundub olevat justkui vihma käest räästa alla sattunud inimese elunädalad. Hoolimata oma keerulisest minevikust, on Kerttily küllaltki iseseisev. Pidev depressioon ja leinamine on tema käitumist paljuski mõjutanud ning kriitilistes olukordades eksimised pannud teda tema vanusele ja oskustele vastavalt käituma. Isa püüab endast anda kõik, et tütart aidata ja saadab ta Otepääle vanavanemate juurde. Seal korduvad Kerttily unedesse igasugused hoiatavad märgid: ämblikud, lepatriinud, valged suled ning näeb pealt ka mõrva ja mõrvarit. 

Kerttyli lugu soovitan lugeda, sest autor on öelnud raamatut tutvustades, et selle raamatu pühendab ta kõigile neile, kes üritavad üle saada sellest, millest nad veel rääkida ei suuda.

Raamatut luges: Ülle Aaren
Raamatuga saab tutvuda:  laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1966732


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar