reede, 9. juuni 2023

Jørn Lier Horst. VEEALUNE MÕISTATUS

Varrak, 2023
143 lk

Raamat krimkahuvilistele lastele!

„Veealune mõistatus“ on CLUE sarja kolmas raamat. Eelnevalt on ilmunud „Salamandri mõistatus“ ja „Kuldse kella mõistatus“.

Lühend CLUE (inglise keeles juhtlõng, saladuste võti) tuleb peategelaste eesnime tähtedest. C on Cecelia Gaathe, L on Leo Bast, U on Une Flaker ja E on Une koer Egon.

Peamiseks tegevuskohaks on pansionaat Pärl, kus Cecelia oma isaga elab. Tema isa on pansionaadi omanik ja juht. Pansionaadi juures ja rannas käivad filmivõtted, milles ka lapsed saavad osaleda. Kohal on hulk filmirahvast ja ka väga kahtlaselt käituvaid tüüpe, kes tulevad lastele tuttavad ette juba eelmistest lugudest.

Filmi tegemist jäädvustab üks tudeng, kelle kaamera varastatakse. Ilmselgelt ei meeldinud mõnel inimesel filmi peale jääda. Kaamera küll leitakse, aga mälukaart? 

Vaikselt hakkab hargnema lugu kahtlastest motomeestest ja koos rahaga kadunud mootorratturist. Kui lapsed lähevad sukelduma, et otsida vana karile sõitnud kuunarit, kerkib nende paadi kõrvalt pinnale saabas, mille sees on inimese jala jäänused. Kas pansionaadis elav kahtlane tüüp, kadunud mälukaart ja veealune saladus on omavahel seotud? 

Kõiki sarja osasid ühendab lugu Cecelia ema saladuslikust hukkumisest ühel suveööl, aga igas raamatus hargneb lahti veel omaette kriminaalne lugu, mida lapsed lahendada püüavad.

Jørn Lier Horst on endine kriminaalpolitseinik ja Norra tunnustatumaid krimikirjanik.

Raamatut luges: Kalli Hendrikson
Raamatuga saab tutvuda:  laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/2106524

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar