reede, 22. mai 2020

Jorn Lier Horst. KULDSE KELLA MÕISTATUS


Varrak, 2020
160 lk.
 "Cecilia Gaathe ärkas mingi heli peale. Ta ei teadnud, mis see oli, mida ta oli kuulnud, lihtsalt miski oli teda üles äratanud....."
Nii lõppes CLUE sarja esimene raamat "Salamandri mõistatus" ja samade sõnadega algab selle sarja teine raamat "Kuldse kella mõistatus".
Mis või kes on CLUE? CLUE ühendab endas raamatu peategelaste Cecelia, Leo, Une ja Egoni eesnimede esitähti. Cecilia elab koos isaga, kes on pansionaadi Pärl omanik, pansionaadis. Leo just kolis samasse pansionaadi koos ema Rebekkaga, kes on pansionaadi juhataja. Una elab koos vanemate ja kahe vennaga Paadisadamas ja Egon on Una koer.
Oslos röövitakse suurimat kullassepaäri. Röövlid on ära viinud suure hulga väärisesemeid ja väga haruldase miljoneid maksva kullatud Malta kella. Politsei saab küll röövlid kätte kuid endiselt jääb kadunuks suurem osa saagist. Aasta hiljem põgeneb vanglast kaks vangi, kellest üks on kullasepaäris vargil käinud mees. Pansionaati Pärl ilmuvad järjest kahtlased külalised- päikeseprillidega mees, kuldehetega naine, õlitatud juustega mees. Laste erinevad leiud ja kuuldud-nähtud vihjed viivad lapsed mõttele, et ehk on kuld ja kell peidetud kuskile Paadisadamasse ja ehk on keegi nendest kahtlastest külalistest selle rööviga seotud. Nad hakkavad omal käel asja uurima ja jäljed viivad vanasse sõjaaegsetesse punkritesse.                         
Paar tundi ladusat ja põnevat lugemist, ning selgub, kes on salapärane L, kas Levi Hildonen on röövi taga, kas väärtuslik kell leitakse ja miks Frank Kobolt loeb aasta vanust ajalehte. Head lugemist ja jäme ootama kolmandat raamatut.
Raamatut luges: Kalli Hendrikson
Raamatuga saab tutvuda:  laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)

Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1947622

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar