neljapäev, 1. juuli 2021

W. Bruce Cameron. KOERA LUBADUS

Pegasus, 2020
396 lk.

Loo peategelane on koer Bailey, kes taassünnib siia ilma põhjusega. Sarja esimene raamat on “Koera elu mõte”, kust saab täpsemalt lugeda, kuidas Bailey hing rändama hakkas ja oli toeks oma poisile, Ethanile. “Koera teekond” on sarja teine osa, kus sama hing on toeks CJ-le - tüdrukule ja hiljem naisele, kes vajab oma elus koera. Raamatus “Koera lubadus” jätkub Bailey elu Cooperina, ratastoolis oleva Burke abikoerana. Ta ei mäleta oma varasemaid elusid, kuid ta teab, et tal on elus kindel eesmärk aidata, armastada, toetada ja kaitsta oma inimest.

Raamat räägib Cooperi elust teenistuskoerana, tema soovist olla toetav ja tubli koer. Kui tema inimene hakkab peale operatsiooni ja suuri jõupingutusi järjest rohkem ise oma jalgadel liikuma, tundub Cooperile, et tal ei ole enam eesmärki. Ta ei mõista, miks ta ei saa enam teha “aitat”, “tõmbat”. Õnneks mõistab Burke´i vanaema, et koerale on vaja anda ülesandeid, et ta tunneks ennast olulise ja vajalikuna. Ta soovitab Burkel leida koerale tegevust ja õpetada uusi trikke.

Cooperi hing rändab raamatus läbi erinevate koerte kehade. Väliselt on ta küll erinev koer, kuid tema hing on sama. Uues kehas sündides leiab ta peagi tee oma inimese juurde. Samuti leiab ta igas uues elus üles oma koer-hingesugulase Lacey, sest nad kuuluvad kokku.

See raamat jutustab lugejale läbi põnevate seikluste, kuidas koerad mõtlevad, mida nad tajuvad ja mis on nende elu eesmärk. Nad oskavad lugeda inimese kehakeelest välja tema emotsioone ning vastavalt sellele käituda. Koera suurim soov on olla vajalik ja teha inimesi õnnelikuks. Kas igale koerale on vaja enda inimest? Selle küsimuse ainus õige vastus on jah! Aga võibolla peaks hoopis küsima - kas iga inimese ellu on vaja koera, kellel on täita oma lubadus?

Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: 
https://www.lugeja.ee/record/1967398

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar