teisipäev, 7. aprill 2020

Kaja Nordengen. AINULAADNE AJU


Postimees Kirjastus, 2019
175 lk.

Põnev lugemine, et aru saada kuidas nii abitult ilma sündiv olend (inimene) on saanud maailmas nii tugeva positsiooni. Autor paneb lugejat mõtisklema selle üle, kuidas erinevates situatsioonides käituda, mis on mõistlik ja mis mitte, millised tegurid otsuste langetamist mõjutavad. Aeg-ajalt tehakse raamatus põige ajalukku, et vaadata aastakümnete eest tehtud avastusi ja mis neist tänaseks on saanud.
Autor selgitab mitmeid inimkäitumise viise läbi isikliku kogemuse. Lugeja saab häid nõuandeid kuidas paremini õppida, parandada enda mälu, vältida või vähendada vananedes dementsuse riski, keskenduda olulisele jne. Kas rööprähklemine on tõesti olemas või on see pelgalt meie meelepete?
Kes on normaalne inimene? Kas geniaalsus on miskit sellist, mille poole me peame pürgima? Millised on kuulsad geniaalsed inimesed, kelle elude põhjal on vändatud mängufilme.
Elundidoonorlus on kiiresti arenev meditsiinivaldkond aga mis juhtub siis kui suudetakse ajusurnule siirdada uus aju? Kas inimene kellele aju siirdatakse on ikka tema ise?

Põnev lugemine kõigile, kes soovivad enda kohta rohkem teada saada!

Raamatut luges: Reet Lubi
Raamatuga saab tutvuda: teabekirjanduse saalis (4. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram:
https://www.lugeja.ee/record/1933965

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar