esmaspäev, 21. juuni 2021

Silja Vaher. Nii palju kurjust

Hea Tegu, 2020
256 lk.

"Nii palju kurjust" on järg raamatule "Uurija", mis ilmus 2019. aastal ("Uurija" raamatutuvustust saate lugeda SIIN). "Uurija" peategelasteks on Viljandi politseinikud ja nende kolleegid teistelt ametikohtadelt, kes uurivad toimepandud mõrvu minu lapsepõlvekodule lähedastest kohtadest Viljandimaal. Erinevad sündmused toimuvad Lalsi, Odiste, Meleski ja Rõika külas, Kolga-Jaanis ning Viljandis. Näiteks Kolga-Jaanis põikavad uurijad ka raamatukokku, et sealselt juhatajalt mõne talu asukohta täpsustada. 

"Nii palju kurjust" jätkavad Viljandi politseinikud oma kolleegidega igapäevaste tööülesannete täitmist uute mõrvade uurimisel. Selles raamatus korduvad juba tuttavad kohad: Lalsi ja Vaibla küla, ning Kolga-Jaani. 

Lugemine on huvitekitav, sest kõik sündmused toimuvad peadpööritava kiirusega, üks mõrv järgneb teisele ning iga järgnev päev toob ametimeestele midagi uut. Lisaks mõrvadele toimub ka tulekahju hukkunuga. 

Lugejale jätkub põnevust kuni raamatu viimase peatükini, sest vahelduvate tegelaste ja kahtlusaluste, ühe peategelase Laura nägemuste ning ootamatute pööretega kaasahaaravus ei lase raamatut enne käest panna kui viimane rida on loetud. 

Minul pakkus nende raamatute lugemine palju põnevust, sest (nagu ka autor raamatu sissejuhatuses kirjutas) paljud killud nendes lugudes pärinevad elust enesest ja nii mõnedki prototüübid oma käitumise ja iseloomuga oleks nagu elust enesest. Jah, tõesti nii huvitav kui see ka pole, nii mõnigi kord oli tuttav tunne, et oleks nagu midagi sarnast kuulnud. 

Lugu tervikuna on aga väljamõeldud ega ole sellisel kujul kunagi aset leidnud, kirjutab autor. 
Ootan väga raamatule järge. Loodan, et see tuleb. 
Edukat lugemist!

Raamatut luges: Ülle Aaren
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: 
https://www.lugeja.ee/record/1974124

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar