reede, 9. aprill 2021

VLRK 110 alternatiivajalugu: Nõuan tööd järjehoidjana!


Taaslavastuse fotokollaažil on
praegune direktor Reet Lubi ja raamatukogu juubelimaskott Pipa
noorpaarina nõudmas Evi Murdlalt tööd järjehoidjana
Stseeni taaslavastuses kasutatud 2006. aasta
aastapäevapidustusel esitatud sketšide foto fragmenti
Viljandi Linnaraamatukogul on hallidest aegadest saati iga kuu viimasel reedel sisetööpäev. Ennevanasti sai sel päeval lisaks riiulite korrastamisele ja sisekoolitustele ka puid laotud ja aknaid pestud. Selline aktiivne füüsiline liigutamine innustas riietuma lihtsamalt – kittel või väljaveninud „Marati“ dress, kammitsema juukseid rätiku sisse ning isegi imekaunis direktoriproua võis sel päeval välja näha nagu kõige klišeelikum kojanaine.

Kord olla sellisel päeval suutnud end majja susserdada lootusrikas noorpaar, kes nõudis audientsi väärika asutuse direktoriga. 

Lappide ja harjadega ringituhisenud Evi Murdlale saadi puhtaksküüritud riiulite jälil lõpuks jaole. Kujutan ette, et noortele ei jätnud tahmatriipu ninalt nühkiv ja mammikostüümis Evi oma positsioonile vastavat esmamuljet.

Tarmukas noorpaar informeeris direktrissi, et on valmis kohe lehes kuulutatud ametisse asuma ning soovis teada töötingimusi ning palga suurust. 

Kuna tegemist oli Evile teadmata lehes ilmunud töökuulutusega, ei osanud ta esialgu juhmistununa ööd ega mütsi kosta. Kuuldes aga, et kuulutuses pakuti tööd „raamatukogu järjehoidjana“, laskis Evi oma kuulsal kellukesenaerul heliseda: "Tegu on ju naljaga!"

 Loo pani kirja Veronika Raudsepp Linnupuu Ülle Rüüteli räägitu põhjal

Mõni aasta hiljem avaldas 14. veebruaril 2015 ilmunud "Liba-Sakalas" juhtumi kohta oma pahameelt Arno-Salvador Tali

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar