kolmapäev, 10. märts 2021

Raamatukogu pakub oma teenuseid, arendavaid ja kultuurilisi tegevusi ka karmide piirangute ajal!

Viljandi Linnaraamatukogu on ka praegusel piirangute perioodil avatud, et tagada elanikele ligipääs riigi e-teenustele ja olulisele informatsioonile. Tõsi küll, avatud oleme teistmoodi kui tavaliselt ning oma soovid tuleb meile enne majja tulekut teada anda.

Eelnevalt reserveeritud raamatute laenutamine toimub 1. saalis 

E–R 10-19

L 10-15


Raamatuid on võimalik tellida kontaktivabalt raamatukappi ning tagastada tagastuskasti.

Ajalehti ja ajakirju saab lugeda perioodikasaalis etteregistreerimisega.

Muude teenuste kohta täpsem info postituse lõpus oleval plakatil!

Mõnusate kultuurielamuste omavaheliseks jagamiseks, vaimse tervise ergutamiseks ning teadmiste nutikaks proovilepanekus pakume kevadhooajal mitmeid kontaktivabu võimalusi. 

Raamatukogu blogis jagame pidevalt lugemissoovitusi, koduloolist teavet ning linnaraamatukogu 110. juubeliaasta puhul ka lugusid raamatukogu minevikust. Ootame põnevusega Teie lugemissoovitusi, sest lugemisbingo mängu raames ootab parimait soovitajat detsembris vääriline auhind!

Märtsikuu lugejamäng

Raamatukogu sünnipäeva-aasta igal kalendrikuul saab osaleda lugejamängus, mille ülesanded on seotud lugemise, kirjanduse ja raamatukoguga. 

Märtsikuu lugejamängu ülesanne on saata pilt oma lemmikraamatust. Kirjuta juurde ka, miks just see raamat on Sinu lemmikuks saanud. 

Vastuse võid lisada raamatukogu Facebook´i postituse alla või saata meilile rene.vahtra@raamatukogu.viljandi.ee 

Vastanute vahel loosime aprilli alguses välja raamatu!


Kuutegija - SÕNAMEISTER


Laste- ja noortekirjanduse saalis valitakse igal kuul kuutegija, kes on millegi heaga silma paistnud ja keda ootab samuti auhind. Raamatukogu 110. sünnipäeva-aasta märtsi kuutegija selgub suurte sõnameistrite seast.

Ootame 31. märtsini vabal teemal ühe tähe juttu või luuletust. Kirjutada võib kõigest – rõõmsatest raamatutest, toredatest tegudest, kasvõi koledast koroonast… 

Jutuke või luuletus saada e-posti aadressile jane.haavel@raamatukogu.viljandi.ee, märksõnaks sõnameister. 

Osalejate vahel loositakse välja auhinnad!


Lugemisbingo

Lugemisbingos osalemine on lihtne - tuleb vaid mängulehel olevatele teemadele loominguliselt lähenedes end kõnetavaid raamatuid lugeda. 
Mänguga võib liituda novembri lõpuni ning perioodi jooksul võib esitada mitu mängulehte erinevates kategooriates. 

Lugemisbingo reeglitega saate tutvuda meie blogis, raamatukogu lettidel olevate mängulehtede tagaküljel või raamatukogu kodulehel

Mängulehti ja/või lugemissoovitusi võib igal ajal saata e-postile kultuurikonks@gmail.com, esitada vabas vormis paberil teenindussaali või täites veebis mänguankeet.

 



Praktilised üks ühele inglise keele tunnid 

Kas vajad inglise keele praktikat, kuid ei leia selleks võimalusi? 

Kas soovid keelt praktiseerida pigem mitteametlikus keskkonnas? 

Kas oled tööde ja tegemistega väga hõivatud ning vajad paindlikku tunniplaani? 

Viljandi Linnaraamatukogu pakub üks ühele praktilise inglise keele tundi, kus harjutada oma keeleoskust inglise keelt emakeelena kõneleva õpetaja juhendamisel. Tunnis keskendutakse eelkõige rääkimisele, kuulamisele ja kasutusjulgusele. 

Ühe õppetunni maksimaalne pikkus on 60 minutit.





Inglise keele veebivestlusklubi 


Tallinna USA saatkond ja Ameerika Teabekeskused Viljandi Linnaraamatukogus, Kuressaares, Narvas ja Tallinnas ning Pärnu Ühisgümnaasium kutsuvad teid osalema iganädalases veebivestlusklubis koos Ameerika Ühendriikide inglise keele õpetajate Fulbright stipendiaatidega! 

Igal neljapäeval kell 18.00–19.00 tutvustatakse uusi teemasid ning juhitakse arutelu klubi liikmetega üle Eesti! 

Liituge meiega, et igal nädalal midagi uut õppida, inglise keelt harjutada ja uusi sõpru leida! 

Üksikasjalik info ja link veebikohtumistele raamatukogu koduleheküljel ja facebookis.

Kultuurikonksukese viktoriin

Kultuurikonksuke on viktoriin 2.–4. klassi õpilastelemis kutsub lugema ajakirju Hea Laps, Täheke, Minu Maailm. 

Iga kuu 15. kuupäevaks (septembrist maini) esitatakse ajakirjade sisu kohta küsimused, mis avaldatakse raamatukogu kodulehel. 

Igal kuul loosime kõigi osalejate vahel välja meened. 

Võitjatega võetakse ühendust, et leppida kokku auhinna kättesaamine. 

Läbi õppeaasta kestva viktoriini kokkuvõtete tegemine toimub õppeaasta lõpuüritusel, kuhu kutsutakse tublimad vastajad, kohtutakse külalisega ja tunnustatakse osalejaid

Rohkem infot SIIT


5L viktoriin


5L on viktoriin 5.–7. klassi õpilastele, mis kutsub lugema ajakirju Eesti Loodus ja Minu Maailm ning vaatama-kuulama ERR-i loodus- ja keskkonna teemalist saadet Osoon. 

Saade on eetris igal nädalal, on järelevaadatav nii telerist kui veebist. 

Rohkem infot SIIT


Põhikoolide mälumäng PÄHKLIPUREJA


Mälumängu viimane ehk 3. voor toimub 14. aprillil! 
Rohkem infot SIIT

Inglise keele esseede kirjutamisvõistlus gümnaasiumiõpilastele

Viljandi Linnaraamatukogu Ameerika Teabepunkt kuulutab välja esseekonkursi. Esseede teemad ja esitatavad nõuded leiate peagi meie kodulehelt ja facebookis. Tööde esitamise tähtaeg on 26. aprill 2021.


Noorte omaloominguvõistlus

Juba 24. korda ootame 15–21-aastaste Viljandi maakonna noorte eestikeelset loomingut. Omaloomingut võib esitada kõikmõeldavas ilukirjanduslikus vormis: luuletus, haiku, jutustus, näidend, novell või valm. Žanrilisi piiranguid võistlusel osalejatele ei seata. 

Laureaate hinnatakse eraldi luule- ja proosateoste eest. Viljandi Linnaraamatukogu 110 juubeliaasta puhul tunnustatakse 50 eurose eripreemiaga parima raamatukogu- või lugemisteemalise kirjatöö esitajat. Samaväärne eriauhind ootab ka parimat illustreerijat. Parimad kirjutajad saavad Eesti Kultuurkapitali ja Viljandimaa Omavalitsuste Liidu toel rahalisi auhindu. 

Iga kolme aasta järel koostame auhinnatud töödest kogumiku. Tänavuse, XXIV Viljandimaa noorte omaloominguvõistluse paremiku avaldame kogumikus „Meie mõtted 2019–2021“. Kogumik avaldatakse 2022. aastal. Samuti avaldame auhinnatud tööd Viljandi Linnaraamatukogu kodulehel ning sotsiaalmeedias. 

Vabalt valitud teemal omaloomingut ootame 25. aprilli 2021 keskööni e-postile kultuurikonks@gmail.comLisaks tööle palume kirjale lisada oma nimi, isikukood, elukoht, kool ja pseudonüüm.

Suurendamiseks klikake pildil!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar