esmaspäev, 8. juuni 2009

Mehed ei nuta : Kirjandusfestivali Prima Vista kirjanikeränd` 2009. 65/100


[Tartu], 2009

Tartu kirjandusfestival „Prima Vista 2009“ kolis tänavu esmakordselt Viljandisse, kus toimus ka kogumiku "Mehed ei nuta" esitlus. "Prima Vista" on pidu, kus tunnevad end hästi nii autorid, lugejad kui ka kirjastajad. Professionaalid kohtuvad asjatundliku ja heatahtliku auditooriumiga, kõik saavad osa loomingu parimatest viljadest, üheskoos arutletakse kirjakultuuri oluliste küsimuste üle.

Tartu kirjandusfestival on välja kasvanud Tartu Ülikooli Raamatukogu korraldatud raamatumessist "Utlib Market", mis selle nime all toimus esmakordselt 2002. a kevadel. 2004. aastal korraldati kirjandusfestivali esmakordselt "Prima Vista" nime all. 2005. aasta alguses pärjati esmakordselt toimunud festival Tartu linna kultuuri aasta aunimetusega "Aasta kultuurisündmus 2004". Prima Vista 2009 aukülalised olid Umberto Eco ja Aleksandra Marinina.

Prima Vista asus ise looma eesti kirjandust, viies kirjanikud inspiratsiooni otsima Eestimaa paikadesse, kus nad seni pole käinud. Festivali patroon Andres Ehin veetis mõned päevad Pärnumaal Varblas, Tõnu Õnnepalu Viljandimaal Lillis, Urmas Vadi Peipsiveerel Varnjas, Mehis Heinsaar Vormsil ja Eia Uus Ida-Virumaal Kiiklas. Millised lood ja luuletused kirjanikerännust sündisid, seda saab lugeda Prima Vistal esitletavast kogumikust "Mehed ei nuta“, mida trükiti vaid 100 nummerdatud eksemplaari ning müüdi ainult Prima Vista raames.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar