neljapäev, 5. jaanuar 2012

Olen vabatahtlik, muudan maailma!

Toimetanud Liis Kängsepp
Fotod Joosep Martinson
Korrektuur Anu Rooseniit
Kujundanud Aide Eendra, Ecoprint
Tallinn : Siseministeerium, 2011
64 lk. : ill.

„Säravad näited tavalistest inimestest, kes vabatahtliku tööga tegelevad, on just see, mis aitab valdkonda kõige paremini tutvustada ja uusi inimesi kaasa haarata,“ rääkis regionaalminister Siim Kiisler raamatu saamisloost. “Samuti saavad raamatu näol kasuliku õppematerjali koolid, sest vabatahtlike lood on õpilastele praktiliseks näiteks ühiskonnaõpetuse tunnis,“ lisas minister.

„Olen vabatahtlik, muudan maailma!“ on ühtekokku nii haarav lugemine kui hariv õppematerjal, andes hea läbilõike tänastest vabatahtlikest. 20 tublit inimest erinevas vanuses ja erinevatelt tegevusaladelt meie ümber räägivad raamatus õhinaga oma lugu, millest igaüks on omamoodi ja kordumatu. Nad jagavad nippe ja näpunäiteid ning vastavad küsimustele, miks tasub vabatahtlik olla ning kuidas seda hästi teha.

Raamat on pühendatud nende inimeste lugude kaudu kõikidele vabatahtlikele ja vabatahtlikke kaasavatele ühendustele ning sellega tähistatakse tänavuse vabatahtliku tegevuse aasta kordaminekuid.

„Olen vabatahtlik, muudan maailma!“ on välja antud regionaalministri tellimusel Euroopa vabatahtliku tegevuse aasta 2011 raames. Raamatu esitlus toimus üle-eestiliselt tähistataval kodanikunädalal.

Raamatu eksemplarid saadeti üle Eesti 206 riigi- ja munitsipaalgümnaasiumisse. Lisaks on raamatut võimalik laenutada keskraamatukogude laenutuspunktidest, maakondlikest arenduskeskustest ja vabatahtlike keskustest ning Europe Direct infopunktidest.

Raamatus lehekülgedel 11-13 intervjuu Väikemõisa asenduskodus aasta vabatahtlikuna töötanud Malin Svenssoniga

Raamat täistekstina SIIT

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar