reede, 8. november 2013

KULTUURIKONKS: teise vooru küsimused

 

Tänasest on avalikud Viljandi gümanaasumi õpilaste koostatud uued "Kultuurikonksu" küsimused. Küsimused leiab ka ajalehest „Sakala“, meie kodulehelt ja raamatukogust.

Et vastajatel ka motivatsioon suurem oleks, on seegi kord kultuurikorraldajatest sõbrad Ugala,  Aivar Trallmann ja Pärimusmuusika Keskus parimatele auhinnad välja pannud:

- Ugala kostitab 4. detsembri UTOOPIA RANNIK III etendusega;

- Aivar Trallmann kingib muusikalise hõrgutise 2. detsembril kontserdiga TANGOLAULUD - ADIOS NONINO, kus kõlab Piazzolla muusika jazzilikus võtmes, kontrastiks on sopranipartiid klassikalise muusikakoolituse saanud lauljatar Kersti Ala-Murri esituses

- Pärimusmuusika Keskus rõõmustab valikuga nautida vestlust ja laule  12. detsembri PÄEVASEL KONTSERTKOHTUMISEL MAAARJA-LIIS ILUSAGA või õppida midagi uut ja ennast natuke liigutada 13. detsembri TANTSUMAJAS
 
Lisaks loosib linnaraamatukogu Kultuurkapitali toel kõigi vastajate vahel vähemalt ühe suurepärase auhinna.
 
Viljandi linnaraamatukogu, gümnaasiumi ja „Sakala“ viktoriini „Kultuurikonks“ teise hooaja teised küsimused on:
  1.  Mis aastal määrati esimene tohter Halliste kihelkonda ning kuidas oli tema nimi? (5 punkti)
  2. Kes ja kui vanalt pälvis tänavu Leonard Bernsteini nimelise auhinna? Mis oli auhinnaks? (7 punkti)
  3. Kus ja millal võeti Ants Andersoni artikli väitel psühhiaatrite seas aktiivsemalt kasutusele mõiste „psühhopaatia“? (5 punkti)
  4. Nimeta Virve Aruoja tähtsamad portreefilmid koos aastaarvudega. (2 punkti iga õige vastuse eest + 1 punkt viitamine)
  5. Miks oleks Sigmund Freud vaimustuses tänapäeva geneetikute teadustulemustest? (5 punkti)
  6. Mis on Alvar Loogi meelest Ugala „Y-generatsiooni“ lavastuse üldpildis eraldi esile tõusnud? (7 punkti)
  7. Kes pälvis Brasiilias peetud veteranide kergejõustiku maailmameistrivõistlustel oma vanuserühmas kuldmedali? Mis alal ta võistles ning milline oli võidutulemus? (7 punkti)
  8. Kuidas on Pärimusmuusika Aidas kolmandat korda peetud pisifestivali nimi? Kes seda korraldab? Festivali kavas olid ühislaulmised ja õpitoad. (5 punkti)
Vastused saata 23. novembriks e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com või Viljandi Linnaraamatukokku. Lisada nimi, vanus ja kontaktandmed.
 
Viktoriini võitjaid selgitades lähtutakse vastuste eest saadud punktidest. Iga küsimuse eest on võimalik saada küsimuse juures määratud arv punkte, kusjuures õige viide või viited allikale moodustab 1 punkti. Parimaid tunnustatakse iga kuu. Auhinnafondi kuuluvad kohalike kultuuri- ja spordiasutuste priipääsmed ja meened.
 
Küsimused on koostatud ajalehe „Sakala“ ja kultuuriväljaannete „Akadeemia“, „Keel ja Kirjandus“, „KesKus“, „Kunst“, „Looming“, „Muusika“, „Sirp“, „Teater. Muusika. Kino“, „Tuna“, „Vikerkaar“ ja „Värske Rõhk“ numbrite põhjal.
 
Osalemise statuut on linnaraamatukogu stendil ja blogis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar