teisipäev, 10. aprill 2012

Kalmetu luulepäev 2011

Viljandimaa põhikooliealiste õpilaste luulekogu
Koostajad: Ene Toomsalu, Ragne Reial, Monica Aasa 
Illustreerinud Anneli Valgre
Viljandi : Kalmetu Põhikool, 2012 
60 lk. : ill.

Kalmetu Luulepäev on Viljandi maakonna üritus, kus 5.-9. klassi õpilased kohtuvad luuletajatega ja kirjutavad ise luuletusi. Nendest valmib luulekogu, mille saab kingituseks iga kirjutaja, kelle luuletus on luulekogus ja tema eesti keele õpetaja. Üritus toimus algselt aprillikuus Kalmetu Põhikoolis ja luulekogu esitlus veebruarikuus Viljandi Linnaraamatukogus. Alates 2007. aastast on luulekogu esitlus ja uute luuletuste kirjutamine viidud kokku ühisürituseks ja toimub täpsel kuupäeval 28. veebruaril Viljandi Linnaraamatukogu kunstisaalis. Üritus kannab V. Luige nime ja sellega viiakse õpilasteni teave, et Kalmetu Põhikoolis on õppinud luuletaja Viivi Luik.

Kaks eksemplari raamatutest on saadetud Tallinna Rahvusraamatukogule, üks eksemplar Viljandi Linnaraamatukogule ja Tänassilma Raamatukogule.

Ürituse eestvedaja on olnud Kalmetu Põhikooli emakeeleõpetaja Ene Toomsalu.(ene@kalmetu.vil.ee)

Luulekogude valmimist toetavad Viljandimaa Omavalitsuste Liit, Kultuurkapitali Viljandimaa osakond, Viiratsi vald. Kõik luulekogud on küljendanud Liisi Toomsalu, kes on Kalmetu põhikooli vilistlane ja ka ise kunagi põhikooliealisena luuletanud sellesse luulekogusse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar