kolmapäev, 24. oktoober 2012

Viktoriini Kultuurikonks oktoobri küsimused

  1. Millal saatis pagulasena Soomes viibiv Johan Pitka president Risto Rytile märgukirja ettepanekuga luua Eesti-Soome liitriik? Kuidas vastati admirali ettepanekule? (5 punkti) 
  2. Friedebert Tuglase „Popi ja Huhuu“ sarnaneb motiivide ja süžee pooles väga palju varem ajakirjas „Meelejahutaja“ ilmunud ajaviitejutule. Mis on selle pealkiri? Kui tõenäoline on, et Tuglas oli juttu lugenud? (5 punkti)
  3. Näidend „Sajand“ tuleb Ugala teatris rahva ette järgmisel aastal. Kuidas vastas autor Tõnu Õnnepalu kultuuriajakirjas avaldatud intervjuus küsimusele, kas ta jäi selle näidendiga ise rahule? (3 punkti) 
  4. Kellele otsustas Viljandi volikogu kinkida Männimäel tüki võsa? (3 punkti) 
  5. Milline ansambel on esinenud kõigil Viljandi pärimusmuusika festivalidel ja mis oli selle ansambli esialgne nimi? (3 punkti) 
  6. Mis seos on Riia palsamil ja Punsli õlil? (5 punkti)  
  7. Kes ja millal asutas formaadina luguteatri? (4 punkti) 
  8. Kuidas suhtus Hiie Tammani „Värskes Rõhus“ ilmunud loos lastesse Elo? (3 punkti) 
  9. Kuidas on Veiko Märka arvates seotud küsilausete hulk ning unelmate seriaali tegemine? (3 punkti) 
  10. Millised kaks Balti proosakirjanikku on ootamatult sattunud Vene kriitikute huviorbiiti? Milliseid Vene kirjandusauhindu on need kirjanikud saanud? (5 punkti) 
  11. Kes või mis on AILA? (2 punkti) 
  12. Mitu marki kleebiti Viljandi postkontoris maksikirjale? (3 punkti)
Vastused saata 14. novembriks e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com või tuua Viljandi linnaraamatukokku. Lisada nimi, vanus ja kontaktandmed. 
Viktoriini võitjaid selgitades lähtutakse vastuste eest saadud punktidest. Iga küsimuse eest on võimalik saada 1-5 punkti, kusjuures õige viide allikale tagab ühe punkti.

Parimaid tunnustatakse iga kuu ning kõigi osalejate vahel vahel loositakse samuti välja auhind. Auhinnafondi kuuluvad põnevad meened ning kohalike kultuuri- ning spordiasutuste priipääsmed.

Küsimused on koostatud ajalehe „Sakala“ ja kultuuriväljaannete „Akadeemia“, „Hea Laps“,  "Keel ja Kirjandus", „KesKus“, „Kunst“, „Looming“, „Muusika“, „Sirp“, „Teater. Muusika. Kino“, „Täheke“, „Tuna“ ja „Värske Rõhk“ põhjal.


Viktoriinis osalemise statuut

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar