teisipäev, 12. aprill 2022

Ruth Ware. PIMEDAS, PIMEDAS METSAS

Helios, 2016
279 lk.


„Pimedas, pimedas metsas“ on briti psühholoogiliste krimipõnevike Ruth Ware (Warburton) esimene põnevik. Autor kasvas üles Lewes’is Sussexis. Pärast Manchesteri ülikooli lõpetamist kolis Pariisi, sealt Põhja-Londonisse, kuhu rajas kodu. Nüüdseks abielus kahe lapse ema on töötanud ettekandja, raamatumüüja, inglise keele võõrkeelena õpetaja ja pressiesindajana. Ta on kirjutanud 5 fantaasia novelli noortele, mida kahjuks eesti keelde ei ole tõlgitud. Tänaseks on eesti keeles veel ilmunud viis tema raamatut, mis kõik on raamatukogus väga populaarseteks osutunud.

Kaks kooliaegset sõbrannat Nora ja Clare ei ole kümme aastat kohtunud. Nüüd hakkab Clare abielluma ja Nora saab kutse tüdrukuteõhtule, mis kestab terve nädalavahetuse ja toimub saladusliku minevikuga Klaasmajas metsa sees. Kutset pulma ta ei ole saanud, mis tegelikult nende mineviku sündmusi arvestades ei tundugi nii kummaline, oli ta ju tulevase abielumehe kooliaegne kallim. Nädalavahetusele on kutsutud väike seltskond, kus kõik omavahel tuttavad ei ole. Majas ei ole mobiililevi ja ka lauatelefon on tumm. Välise maailmaga puudub igasugune ühendus. Omavahelised suhted majas olijate vahel kruvivad tuure üles. Õhus on katastroofi hõngu, millele alkohol, erinevad saladused ja minevikuvarjud kaasa aitavad. Ööpimeduses toimunud kohutavate sündmuste tagajärgedega tuleb juba politsei kaasabil tegeleda – kes, kuidas ja miks on küsimused, mis vajavad vastuseid.

Lugu on psühholoogiliselt põnev ja filmilikult huvitav. Ei soovita nõrganärvilistele, visuaal nägemuses saab olema kujukas ja mõjus.

Raamatut luges: Rene Vridolin
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1389763

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar