teisipäev, 28. juuni 2022

Johanna Mo. ÖÖLAULIK

Sari: Kuriteod Ölandil, 1. raamat.
Eesti Raamat, 2021
364 lk

 “Öölaulik” on tempokas ja põnev kriminull.

Nagu enamikes põhjamaade krimkades, on ka siin peategelaseks politseiuurija, kellel on keeruline minevik ja kes peab suutma hakkama saama raskete juhtumite, eelarvamuste ja iseendaga. Politseiuurija Hanna Duncker on 16 aastat elanud ja töötanud Stockholmis. Vaatamata sellele, mis juhtus kunagi tema isaga, hoolimata kuulujuttudest ja sellest et teda ei oota Ölandi saarel enam keegi, otsustab ta kodukanti tagasi tulla. Ta asub tööle kohalikku politseisse.

Esimesel tööpäeval uue kohas peab ta kohe koos kolleegidega asuma uurima 15-aastase Joeli mõrva. Poiss on jõhkralt läbi pekstud ja ta leitakse surnuna puhkeplatsilt. Uurimise käigus selgub, et tegemist on Hanna lapsepõlve parima sõbranna pojaga ning uurimine saab Hanna südameasjaks.

Lisaks käimasolevale uurimisele hakkab Hanna üha rohkem huvituma sellest, mis juhtus tema isaga tegelikult. Kas isa on ikka süüdi selles, mille eest ta vangis oli?

Lugu on põnev, tulevad välja erinevad huvitavad seosed inimeste vahel, paljastuvad nii mõnedki saladused. Autor on keskendunud vanade sõprade ja perekonnaliikmete omavahelistele suhetele ja minevikule.

Raamatu tagakaanel on öeldud: Ölandi kuritegude sari arutleb selle üle, kuidas on elada kuriteo järellaines, kui inimene ei suuda lõigata katki sidemeid oma mineviku ja kodukandiga.

Hannal on kodukandis ja ka tööl oma minevikuga, oma isa minevikuga, probleeme. See on tema lause ”kiusajatele”: ”Ma ei ole minu isa”. Laps ei ole süüdi selles, kes või millised on olnud nende vanemad. Vanemate mineviku järgi ei saa hinnata inimest.

Nüüd tuleb kohe läbi lugeda 2. raamat ”Varjuliilia”, sest lahtiseks jäid peategelase elu puudutavad asjaolud.

Raamatut luges: Kalli Hendrikson
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1976014

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar