teisipäev, 21. juuni 2022

Virginie Grimaldi. VIIMANE AEG ON TÄHED UUESTI PÕLEMA SÜÜDATA

Varrak, 2021
272 lk

Anna kasvatab üksi oma kahte teismelist tütart. Ta teeb tööl ületunde, et rahaliselt hakkama saada, kuid tema võlad aina kasvavad. Tal pole aega ja võimalust, et olla koos tütardega ning nad kohtuvad põhiliselt vaid hommikut süües. Ühel päeval teatab Anna ülemus, et soovib tema asemele tööle võtta teise töötaja. Nad lepivad kokku, et Anna saab kompensatsiooniks korraliku rahasumma, mis võimaldab tal oma võlad ära tasuda. Naise suurim mure on, kuidas leida kiirelt uus töökoht, et ei peaks enam jätma arveid maksmata ega tegema valikut, kas maksta arved või osta perele toitu.

Tänu oma emale võtab Anna vastu otsuse, et kasutab saadud raha hoopis selleks, et veeta aega koos tütardega. Nad lähevad matkaauto reisile Skandinaavia maadesse. Nad kogevad palju erinevaid tundeid, tutvuvad erinevate riikide looduse ja vaatamisväärsustega, kohtuvad erinevate inimestega. Kas erinevad põlvkonnad suudavad päevast-päeva koos elada ja teineteist taluda? Ning mis veel tähtsam- kas nad suudavad teineteist mõista ning perena kokku hoida. Kas see reis muudab nende perekonnas midagi? Kas Anna leiab oma tütardega ühise keele või on nad teineteisest juba täiesti võõrdunud? Kogu olukord muutub veel segasemaks, kui laste isa teatab, et reisile minek oli laste suhtes täiesti vastutustundetu ning ta plaanib laste hooldusõigust endale nõuda.

Raamat on kirjutatud pere kolme liikme, ema Anna ja tütarde Chloe ja Lily, päeviku sissekannetena. See annab hea võimaluse näha igat sündmust ja kogemust läbi erinevate inimeste vaatenurga.

Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/2011344

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar