teisipäev, 22. aprill 2014

Kultuurikonks 2013/2014 hooaja lõpetamine ja auhinnad

Raamatu ja roosi ning autoriõiguse päeval lõpetab viktoriinisari „Kultuurikonks“ hooaega paneeldiskussiooniga.


Paneeldiskussioon "Autoriõigus - kaitseb või ahistab?" toimub Viljandi Linnagaleriis 23. aprillil kell 10-12. Hasartmängumaksu Nõukogu toel. Vestlust juhib "Sakala" ajakirjanik Margus Haav. Paneeldiskussioonil arutlevad autoriõiguse teemadel teater "Ugala" dramaturg Liis Aedmaa, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia kultuurikorralduse lektor Piret Aus, Viljandi Kunstikooli direktor Kristjan Mändmaa ning ajaleht "Sakala" peatoimetaja Hans Väre.
 

Hooaja lühikokkuvõte


Koostööprojekt "Kultuurikonks" sündis Viljandi linnaraamatukogu, Viljandi gümnaasiumi ja ajalehe "Sakala" eestvedamisel ning üritust toetasid omapoolsete auhindadega kohalikud kultuurikorraldajad Pärimusmuusika Keskus, teater „Ugala“, Aivar Trallmann, Juhan Nöps. Lisaauhindu võimaldas jagada Eesti Kultuurkapitali toetus. Hooaja keskel liitus toetajatega Maanteeamet. Kuuekuulise võistlusperioodi (oktoober 2013 - märts 2014) jooksul koostasid gümnasistid iga kuu värsketes kultuuriväljaannetes ja maakonnalehes ilmunu põhjal 8 küsimust, mis avaldati "Sakalas" ja linnaraamatukogu kodulehel kuu esimesel täisnädalal.
 
Teisel hooajal osales 72 vastajat, neist gümnaasiumiealisi noori 64. Küsimusi käis viie õpetaja juhendamisel koostamas 31 noort. Osalejate arvu poolest - 57 vastajat - edukaim oli detsembrikuu voor, mil jagamisele läks ka suurim hulk auhindu.

Kui esimesel hooajal mõni viktoriinis osaleja vastas vaid ühele küsimusele, siis seekord oli tõusnud vastajate järjepidevus, vastused on korrektsemalt vormistanud, lahtiste küsimuste juures on püütud arutleda ning hakanud vastuse allikale viitama, mis on minu jaoks üks projekti olulistest salaeesmärkidest infokirjaoskuse arendamisel.

Projekt on leidnud 2013. aastal maakondliku noorsootöövaldkonna tunnustuse "Aasta Koostöö". Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu 28. veebruaril 2014. aastal toimunud tänuüritusel tunnustati Veronika Raudsepp Linnupuud projekti „Kultuurikonks“ idee ja teostuse eest tiitliga „Parim noor raamatukoguhoidja 2013“.
 

Kultuurikonksu parimad

 
Hooaja üldvõitjaks on 240 punktiga Monika Austrin, teine koht 239 punktiga jäi Diana Schmidtile ning kolmas koht 229 punktiga sai Liisi Ansperile. Neljandat kohta jäid jagama Anne Järvis ning Marna Krabbi 219 punktiga.
 
Viktoriini kuuekuulise võistlusperioodi jooksul parima punktiskoori kogunud saavad teha valiku koostööpartnerite poolt välja pandud lõppauhindade vahel - suurima skooriga osaleja saab teha valiku esimesena, teine teisena jne. Järelejäänud auhinnad jagatakse kõigi osalejate vahel loosiga 23. aprillil toimuva paneeldiskussiooni järel.

Võitjatega võetakse ühendust.
 

AUHINNAD

VÄLJAANDED

Ajalehelt „Sakala" maakonnalehe ühe kuu tellimus


"Sakala" on suuruselt Eesti teine kohalik leht. Viljandimaa päevaleht ilmub viis korda nädalas teisipäevast laupäevani. Viljandimaa päevaleht toob lugejateni uudiseid, reportaaže, olemuslugusid, intervjuusid ja portreesid kodukandi otsustajatest, siinsetest teenäitajatest, aga ka nendest, kes mujal meie arengu üle otsustavad. Lehes on teravaid arvamuslugusid ja diskussioone, regulaarselt ilmuvad kultuuri-, maaelu-, majandus-, loodus-, tervise-, haridus-, tarbija-, aiandus-, noorte-, laste- ja huumorikülg. Igas lehenumbris on ära trükitud kultuuriürituste kalender, mis annab teada, kus ja kuidas Viljandis aega veeta. Nuputamishuvilised saavad meelt teritada «Sakalas» ilmuva ristsõnaga.
 

Viljandi Linnaraamatukogult ühe kultuuriväljaande tellimus aastaks


FESTIVALID

Pärimusmuusika Keskuselt Viljandi Pärimusmuusika Festivali pühapäeva passid kahele

24.-27. juulini toimuva XXII Viljandi pärimusmuusika festivali teema on "Mäng". Päevapass tagab festivali ajal sissepääsu kõigile välikontsertidele ja ööklubisse ning vabade kohtade olemasolul pärimusmuusika aidas ja Jaani kirikus toimuvatele kontsertidele. Lisaks annab pass hinnasoodustuse teistele sisekontsertidele.
 

Aivar Trallmannilt XXIX Vanamuusika Festivali pääsmed kahele

See on festival iidse linna ilu ja sajanditega testitud muusikaga, vanim eesti vanamuusikafestival, mille traditsioon sai alguse 1982. aastal. Kontserdid toimuvad linna kirikutes, erinevates saalides ja muudes põnevates paikades. Festivalil on esinenud Paolo Pandolfo, Jane Gingell, Trio Mediaeval, Egidius Kvartett, Conrad Steinmann, Paul Hillier, Eric Ericsoni kammerkoor, Tõnu Kaljuste, Andres Mustonen, Hortus Musicus jpt.               
Korraldaja kontakt:
Viljandi Vanamuusika Festival MTÜ
+372 5665 9257

SPORTLIKUD ELUVIISID

Kingitused Viljandi Spordikeskuselt

  • Kolm inimest saavad kaks tundi paadisõitu Viljandi järvel. Auhind kehtib 1. juuni – 31. august 2014.
  • Kaks inimest saavad 10. korra pileti Viljandi spordihoone jõusaalis Vaksali tn. 4. Auhind kehtib 2. mai – 30. juuni 2014.

Tasuta tutvustav treeningtund kahele inimesele Erika Viira Pilatese Akadeemialt

http://pilateseakadeemia.blogspot.com/
Auhind kehtib 2014. aasta lõpuni


MÕNUSAD MEENED VILJANDI LINNAVALITSUSELT

  • 2 inimest saavad maasikamälupulga.
  • 1 inimene saab Eha Roosalu Viljandi fotoalbumi.
  • 1 inimene saab Mall Vesilo käsitööna valminud toreda maasika kinnisega dokumendimapi.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar