kolmapäev, 25. august 2021

25. august - Kairi Leivo 50

Kairi Leivo

Sündinud 25. augustil 1971 Tallinnas
Pärimusmuusik ja endine diplomaat


Sündinud 25. augustil 1971 Tallinnas, isa poolt seto, ema poolt Ida-Virumaalt ja Saaremaalt.

Lõpetanud Tallinna 44. keskkooli (1989) ja Tallinna Pedagoogikaülikooli skandinavistika eriala (1998), õppinud ka infoteadust ja maailmakirjandust.

Aastatel 2000–2010 töötas ta Eesti Vabariigi Välisministeeriumis diplomaadina, muuhulgas ka Eesti Vabariigi Suursaatkondades Helsingis ja Moskvas lauaülemana pressi-, info- ja kultuuriküsimustes.

Aastatel 2010–2012 oli ta Ugala teatri avalike suhete juht ja kirjandustoimetaja. Aastatel 2012–2018 töötas Leivo Eesti Pärimusmuusikakeskuse August Pulsti õpistu juhatajana. Alates 2018 on Leivo vabakutseline muusik ja pärimuskultuuri edendaja.

1998. aastal asutas ta koos Maria Laatspera, Evelyn Rosenbergi ja Katrin Laidrega regilauluansambli Laudaukse KääksutajadLöönud kaasa ansamblites Kaimud, Siidisõsarõ, Õiõ Seto ja duos Kairi Leivo & Kaur Einasto2013. aastal loodi koos Sofia Joonsi, Kristiina Ehini, Katrin Laidrega ansambel Naised Köögis.

Leivo on kirjutanud artikleid pärimusmuusikast ja -kultuurist, samuti teatri- ja muusikaarvustusi.


Isiklikku

Poeg Kaur on hariduselt semiootik ja astus Elleri muusikakooli rütmimuusika erialale kitarriõppesse.

Tütar Kärt on lõpetanud kunstiakadeemia graafilise disaini eriala ning on muuhulgas kujundanud Viljandi pärimusmuusika festivali raamatu ning Laudaukse Kääksutajate ja Naised Köögis plaadiümbriseid.


Teosed:

  • Laulik / [Noot] / [ansambel] Naised Köögis ; [koostajad: Katrin Laidre, Sofia Joons, Kristiina Ehin, Kairi Leivo ; toimetaja Kaisa Sein ; noodistajad: Sofia Joons ... [jt.] ; noodigraafika: Piret Laikre ; fotod: Kerli Sosi, Kaari Saarma. – [Viljandi] : Naised Köögis, 2020 ([Tallinn] : Tallinna Raamatutrükikoda). – 86 lk. : ill., värv. fot. ; 22 cm
  • Viljandi pärimusmuusika festivali lood / [koostaja Kairi Leivo ; toimetaja: Kaisa Sein ; kujundaja: Kärt Einasto, fotod: Ain Sarv ... jt.]. – [Viljandi] : Eesti Pärimusmuusika Keskus, 2017 (Tallinn : Tallinna Raamatutrükikoda). – 201, [2] lk. : ill., portr. ; 24 cm
  • Kairi Leivo taani, inglise ja rootsi keelest tõlgitud teoseid leiab: E-kataloogist ESTER 


Allikad:

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar