reede, 14. märts 2014

Raamatukoguhoidja Elvi sissevaated: JESPER JUUL "KOOL KRIISIS"

Mida teha, et lastel, lapsevanematel ja õpetajatel paremini läheks
Kirjastus Kunst, 2014

Autor on kirjanik, haridustöötaja ja perepsühholoog, kes on tegutsenud 15 riigis. Tema väitel on enamikus maades  tunda haridusurvet – nii õpilased kui koolid võistlevad parimate õpitulemuste pärast.
Raamatus on kesksel kohal Juuli kooliteemalised analüüsid ja ettepanekud, aga ka provokatsioonid. Tuginedes mitmetele autoriteetidele, väidab ta, et ainematerjali tundmist hinnatakse koolides üle.
Konkreetseid meetodeid kooli paremaks muutmiseks me raamatust ei leia, kuid väärtuslikku nõu, kuidas liikuda kaasaegse kooli loomise suunas, jagatakse nii õpetajatele kui lapsevanematele
Jesper Juuli väitel oleneb  õppeaine edasiandmisel kuni 80% õpetaja ja õpilase suhtluskvaliteedist. Õppimiseks on vaja tugevaid ja usalduslikke suhteid, julgustamist ja tunnustamist. Siis on õppimine rõõm.
Kool peab suutma toetada õpilaste arengut ja sotsialiseerimist. Tänapäeva majandus  ei vaja ennekõike kuulekaid käsutäitjaid, vaid vastutustundlikke tugevaid isiksusi, kes on loovad ja suudavad iseseisvaid otsuseid vastu võtta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar