reede, 20. mai 2022

Jennifer Gray. PÖÖNINGUKASS ATTICUS RIKUB SEADUST

Helios Kirjastus, 2013
212 lk

Kass Atticus Grammaticus on kuulsaim kassist murdvaras. Littleton-on-Sea harakad kutsuvad ta endale appi juveele varastama. Tänu oma osavusele ning kiirusele saab ta kergelt soovitud saagi kätte. Ta pääseb majadesse tänu kassiluukidele ning avatud akende. Samas ei jää temast kuriteopaika maha ühtki sõrmejälge ega muud vihjet vargast. Vöödiline kass ise ei hooli ehetest, tema saab tehtud töö eest tasuks sardiine.

Atticus jumaldab sardiine. Seetõttu järgneb ta proua Tuckerile, kellel on korviga kaasas värsked sardiinid. Kuna proua Tucker annab koos inspektor Cheddari lastega kassile sardiine, siis jääb kass nende maja juurde ootama. Lapsed saavad oma vanemad nõusse, et tohivad kassi enda juurde jätta, kuni nad kassi õige omaniku üles leiavad. Perekond ei aima, et nad lubavad enda juures elada nurrumootoril, kes on kurikaeltega ühes kambas.

Kiisu Atticus avastab, et ta on sattunud elama kohaliku inspektori koju ning teda hoitakse ja temast hoolitakse seal! Ta ei taha sealt lahkuda, ta ei soovi perekonnale halba, vaid tahab oma pahateod heastada. Kuidas aidata inspektoril lahendada kuriteod ning lõpetada murdvargaks olemine? Kass otsustab kohalikke politseinikke aidata ning vedada harakad lõksu, kuid tema kuritegudele on juba jälile saadud ning ta satub vangi. Kas kohalikud elanikud jäävad harakate tõttu kõigist oma väärisehetest ilma või õnnestub politseinikel nende kamp kinni püüda? Ning mis veel tähtsam - mis saab raamatu kangelasest Atticusest?

*Eesti keeles on ilmunud samas sarjas kuus raamatut.

Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/765982

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar