kolmapäev, 11. mai 2022

Värsket ukrainakeelset lastekirjandust Viljandi Linnaraamatukogus

USA saatkonna toel saabus Viljandi Linnaraamatukogu laste- ja noortekirjanduse saali 10 uut ukrainakeelset lasteraamatut. Aitäh!

За підтримки Посольства США до залу дитячої та юнацької літератури Вільяндійської міської бібліотеки надійшло 10 нових дитячих книжок українською мовою. Дякую!


Анастасія Гольдак
Чому Тутті не любить лягати спати 

Книга, яка допоможе вашій дитині засинати із посмішкою на обличчі.

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2024196


Українськi казки

V predlagaemyj sbornik voshli ukrainskie narodnye skazki. V skazkah pokazano nacional'noe svoeobrazie naroda, otkryvaetsja mir ego fantazii i mudrosti. Skazki prinosjat nam ne tol'ko jesteticheskoe udovol'stvie, no i zastavljajut zadumat'sja nad problemami povsednevnoj zhizni. Vmeste so skazochnymi gerojami my otpravljaemsja v fantasticheskie puteshestvija, b'emsja s vragom, reshaem bytovye problemy, skorbim, raduemsja, voshishhaemsja, udivljaemsja. I vsegda uchimsja - chestnosti, dostoinstvu, chelovechnosti, umeniju preodolevat' zhiznennye nevzgody. Dlja detej mladshego i srednego shkol'nogo vozrasta. S illjustracijami

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв:  https://www.lugeja.ee/record/2023352


Лесь Перистий

Реліквія чарівного лісу, або, Пригоди ясі захмарної

Події цієї книги починаються в місті, яке здається звичайним. Але тут чимало дивовижних істот ховаються під личинами звичайних людей. Наприклад, Мара, яка виглядає, як елегантна дама, але вона може перетворитися на жахливий кістяк. А ось Кіт, чорний кіт, що може стати красивим брюнетом. Або потерчата, що живуть в мишачих норах. Та ще багатенько чарівних і дивних істот.

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв:  https://www.lugeja.ee/record/2024779


Мiранда Хаксiя
Пяльчин нic 

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв:  https://www.lugeja.ee/record/2025522







Марина К. Гіпсов
Пригоди Свистульки та Марквинки в зоопарку 

Ця книга для дітей і про дітей! Головні герої, Свистулька та Марквинка, зустрічають білого фламінго на ім'я Лукас, який живе в зоопарку та мріє про кольорове оперення. Якимось чином дітям вдається допомогти Лукасу стати кольоровим. Як їм це вдалося? Почни читати і дізнаєшься!

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2023326


Віктор Волкер 
Муха Марія

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2024780








Велика збірка українських народних казок

Skazki, pomeshhennye v jetoj knige, kak i voobshhe vse skazki v mire, adresovannye v pervuju ochered' detjam. Puteshestvuja vmeste s Ivanom, bednym ili bogatym hozjainom ili s devushkoj-krasavicej zhiznennymi labirintami, mal'chiki i devochki uchatsja otlichat' dobro ot zla, vysokoe ot nizkogo, chtoby stat' potom ljud'mi sredi ljudej - umnymi, shhedrymi na chuvstva i dostojnye postupki. No jeti skazki s udovol'stviem prochitaet vmeste so svoim rebenkom i kazhdyj vzroslyj, uvidev v skazochnyh sjuzhetah mnogo interesnogo i dlja sebja. Dlja detej mladshego i srednego shkol'nogo vozrasta. S illjustracijami!

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2024778


Олеся Тавадзе
Бурсунсул i Паскуалiyа : iсторiя двох друзiв

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2025489






Богатирський кінь : казки народів світу 

Книга казок з України. Казки в оригінальному українському тексті допомагають дітям українських мігрантів у всьому світі підтримувати зв’язок із своєю культурою та мовою походження. Казки дуже важливі для розвитку дітей. Вони показують дітям рішення, стратегії та методи подолання негативних почуттів та зосередження на позитивних цілях. У казках діти переживають добро і зло як окремі виміри. Тому вони також розвивають довіру до хорошого, красивого та справжнього та здатність приймати рішення та судити. Публікація ProMosaik LAPH («ПроМозаік ЛАФ») у співпраці з ProMosaik Children («ПроМозаік Чілдрен»). Редактор - українська викладачка німецької мови та перекладач Марія Траоре.

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2025486


Мiранда Хаксiя 
Андрiйкова вишня

Сім`я Енді переїжджає до нового будинку. Усі - мама, тато, сестра Енді пакують свої улюблені речі. Але Енді не може спакувати свою улюблену річ: вона росте у їхньому подвір`ї! Це прекрасна вишня, і Енді буде дуже сумувати за нею. Він зриває кілька ягід, щоб взяти їх з собою до нового будинку, і сім`я пригощається ними під час обіду. Коли Енді говорить, як він буде сумувати за вишнею, у мами з`являється чудова ідея!

Link reserveerimiseks = Посилання на резерв: https://www.lugeja.ee/record/2025543

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar