esmaspäev, 22. august 2022

Suzanne Redfearn. HADLEY JA GRACE

Inglise keelest tõlkinud Evi Eiche
Ersen, 2021
321 lk

Selle raamatuga võib paralleele tõmmata 1991. aasta populaarse filmiga „Thelma ja Louise“. Ehk siis, nagu ka autor ise tutvustuses ütleb, et mainitud filmist ta suuresti inspiratsiooni kirjutamiseks on saanud ja tema soov oli kirjutada selle loo tänapäevane versioon.

Lugu on kirjutatud väga kaasahaaravalt. Ettearvamatud ja põnevad ootamatud lükked tingivad selle, et seda raamatut juba naljalt käest ära panna ei taha.

Ühel saatuslikul ööl ristuvad kahe väga erineva taustaga naise teekonnad. Mis neid aga ühendab on üks – leida võimalus õnnelikuks eluks kuskil mujal. Vaatamata soovile omapäi tegutseda, mõistavad nad ükshetk, et koos on neil rohkem võimalusi oma soove ellu viia. Südikusest neil kummalgi puudust ei ole, mõlemal on omad tugevused ja nõrkused, mida kasutada. Kuna nad on väga erinevad oma olemuselt siis võtab aega, enne kui tekib teineteise mõistmine. Eesmärk on silme ees ja nüüd tuleb selle nimel kõik jõud ühendada, et see saavutada ja lihtne see olema ei saa sest neil on ju endale lisaks veel kahe peale kolm last kaasas.

Olles nii politsei, meedia kui teiste pahatahtlike tegelaste huviorbiidis peavad naised olema alati sammukese ees, et lõppeesmärgile lähemale ja loodetavasti lõpuks ka kohale jõuda.

Mina igatahes jään põnevusega ootama, et selle raamatu põhjal ükspäev mängufilm, või mis oleks veelgi parem – põnev lühiseriaal, tehakse. Ainest selleks vast on küll ja veel.

Raamatut luges: Rene Vridolin
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal) 
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/2005448

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar