esmaspäev, 23. jaanuar 2023

Melissa Wiesner. TÜDRUK FOTOL

Ersen, 2022
296 lk

Tegan on noor naine, kellel on olnud raske lapsepõlv. Nad kolisid tihti ning tema eest hoolitses põhiliselt tema vanem vend. Ta ei ole käinud ülikoolis, ta on pidanud erinevaid ameteid ning proovib nüüd kirjutada raamatut. Jackil on olnud üsna tavaline lapsepõlv, ta on haritud ning tööalaselt edukas noormees. Selles loos viib teekond kokku just need kaks täiesti erinevat inimest.

Tegan ja Jack kohtuvad teeäärses einelas. Kuna Tegani auto on katki läinud, otsib ta küüti. Ta päästab Jacki ootamatust ohtlikust olukorrast. Seejärel õnnestub tal meest veenda, et too talle transporti pakuks. Esmamulje järgi ei tunne kumbki teineteise vastu just midagi väga positiivset. Jack näeb Teganis määrdunud riietega hipit, kes rändab mööda riiki hääletades. Teganile tundub Jack uhke ja ülbe rikkurina.

Jack ja Tegan on sunnitud üle nädala reisima koos ühes autos, tegema söögipeatusi, valima sobiva marsruudi sihtkohta jõudmiseks ning leidma igaks õhtuks ööbimiskoha. Algul on neil häirivalt ebamugav koos reisida, kuid päev-päevalt üksteist tundma õppides ja ennast avades muutub nende suhtlus kergemaks. Selgub, et esmamulje ei andnud päris õiget pilti. Nad hakkavad teineteist paremini mõistma ning sellega avardub ka mõlema mõttemaailm. Vaikselt tulevad välja ka erinevad mineviku haavad ja plaanid tuleviku suhtes. Milline saladus peitub aga juhuslikult leitud fotol, kus peal on kena ja salapärane naine?

“Tüdruk fotol” on ajaviiteromaan suhetest, saladustest, süütundest ja leinast.

Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saal (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/2029264

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar