esmaspäev, 2. jaanuar 2023

Tiia Selli. MIRTMÄRT LOOMAPÄÄESTEKAMP

Varrak, 2022
152 lk

Mirt ja Märt on naabrid. Nad mõlemad armastavad loomi ning nad soovivad, et kõigil loomadel oleks hea elu. Nad tahaksid, et kõigil loomadel oleks hea peremees ning et tänavatel ei oleks hulkuvaid kasse ja koeri. Seetõttu asutavad lapsed kahekesi loomapäästekamba.

Ühel päeval koolist koju jalutades märkavad nad puu külge seotud koera. Nad asuvad asja uurima, see on nende loomapäästekamba esimene juhtum. Esialgu otsustavad nad koerale kodust süüa tuua. Tagasi jõudes on aga üks mees juba koera juures. Lapsed hiilivad lähemale ning näevad, et mees ei käitu koeraga hästi. Selgub, et ta on koera varastanud ning annab talle uinutit. Lapsed hakkavad meest ja varastatud koera jälitama. Peale põnevat luuramist ning varga järel hiilimist jäävad nad koeraröövlile vahele. Karistuseks lukustatakse lapsed keldrisse. Nad püüavad sealt põgeneda ronides kitsast keldriaknast välja. Paraku reedavad varastatud koerad haukuma hakates, et midagi on teoksil ning põgenemiskatse ebaõnnestub. Lapsed peavad silmitsi seisma mitmete ohtudega ning nende seiklustel ei paista lõppu tulevat.

See on põnev ja seiklusi täis raamat noorele lugejale. Parajalt kriminaalne lugu, kuhu on lisatud ka huumorit. Iga peatükk on piisavalt pingeline, et oodata huviga, mis lastega järgmisena juhtub. Jääb vaid loota, et lapsed pääsevad ohtlikust olukorrast, kuhu nad juhuse tahtel sattusid.


Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: Laste- ja noortekirjanduse saal (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/2033540

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar