esmaspäev, 25. jaanuar 2021

Dean Ray Koontz. THE EYES OF DARKNESS


Headline, 2020. 336 lk, inglise keeles

Koontzi 1981. aastal avaldatud raamat paneb lugejat tundma erinevaid tundeid: põnevust, hirmu, vihkamist, hoolimist, armastust ja paljut, mis jääb nende vahele.

Raamatu peategelane on ema, kes on matnud aasta eest enda poja. Kummalised sündmused tööl ja kodus tekitavad kahtlused, et laps võib olla elus või püüab keegi ema hirmutada. Õnnetuses surnud laps maeti kinnises kirstus ja lapse surmaga leppimiseks soovib ema lapsega hüvasti jätta ning selleks kirstu avada. Sellest soovist algavad sündmused, mis tekitavad üha rohkem küsimusi ja inimesed, kes saaksid selgust tuua, hakkavad kummalisel kombel surema. Milline on saladus, mille varjamiseks ollakse nõus tapma ja kes seda teeb?

Viimastel kuudel on raamat pälvinud maailmas uuesti tähelepanu seoses koroona viirusega. Kas Koontz oskas ette näha praegust pandeemiat juba aastakümneid varem? Inglise keelses ja vene keelses tõlkes on erinevused viiruse päritolu kohta. Kas Koontz sai raamatu kirjutamiseks infot kõrgematelt jõududelt või lekitas infot keegi, kes salajasele infole ligi pääses?

Raamatut luges: Reet Lubi
Raamat asub: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1436803

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar