neljapäev, 12. november 2020

Antoine Laurain. PUNASE MÄRKMIKUGA NAINE

Eesti Raamat, 2020
197 lk.

Raamatu on prantsuse keelest eesti keelde on selle tõlkinud Sirje Keevallik.

Raamatu autor Antoine Laurain on 1972 aastal sündinud prantsuse kirjanik. Tema sulest on peale selle raamatu veel ilmavalgust saanud 5 ilukirjanduslikku teost. Eesti keelde neist veel teisi nimetusi tänaseks päevaks ei ole tõlgitud.

Kuidas mõjutavad juhused meie elusid? Kas me oskame nendes juhustes näha võimalusi – võimalust näiteks õnne leida? Aga mitte lihtsalt leida vaid selle leidmise nimel oma intuitsiooni uskuda ja selle järgi toimida. Kui üks pool on teinud kõikvõimaliku, et leida salapärase punase märkmiku omanik, tahtes jääda selle juures anonüümseks (peaaegu) siis kas teinepool näeb selles ka võimalust ja märki sellest, et üks suur elumuudatus võib selle kõige taga olla. Kas peaks, kas võiks, või siiski mitte…

Mulle meeldis see raamat, kuna selles oli palju filosoofilisi arutelusid elust, olemisest, tunnetest. Samuti olid päris ägedad ja erilised inimnatuurid, ehk siis suhteliselt kirju seltskond.

Eesti Raamatu sarjas "Tõlkes leitud" on eesti keeles ilmunud tänaseks üheksa raamatut. Kes veel ei ole seda sarja enese jaoks raamatukogust avastanud siis soovitan seda teha. Seda just nendel, kes tahavad toredaid lugusid inimestest, millesse on pandud ka omajagu vürtsi ja keerdkäike.

Raamat kuulub sarja „Tõlkes leitud“.
Raamatut luges: Rene Vahtra
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1944033

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar