laupäev, 16. mai 2020

Julian Clary. PEREKOND JULGED

Tammerraamat, 2018
272 lk

See on väga naljakas ja imelik lugu, aga täiesti tõsi. Viimane kui üks sõna. Mis saaks olla parem kui raamat loomadest, kes teeskleksid, et nad on inimesed - seljas riided ja peas kübarad. See lugu sai alguse aastaid tagasi kaugel Aafrikas. iisiis. Elas kord Masai Maras (mis on tohutu suur rahvuspark Aafrikas) suur hüäänikari. Nad elasi ühe safarilaagri lähedal kuhu paljud turistid tulid vaatama loomi nende loomulikus keskkonnas. Hüäänid harjusid inimestega, muutusid julgemaks ja aja jooksul õppisid mõistma inimeste keeli.
Ühel ilusal päeval uitas üks mesinädalaid pidav paarike üksinda põõsastikku. Peagi hakkas neil palav ja nad otsustasid end lähedal asuvas tiigis värskendada. Kuid suplema minek oli viga. Näljased krokodillid tegid naks, naks, nämm, klõnks! Seda nägid pealt kaks hüääni Kriim ja Krääm. Muuseas nad olid teineteisesse väga armunud. Nad nuuskisid omanikuta jäänud asjades kus olid: lennukipiletid(2tk) ,juhiluba, autovõtmed, majavõtmed ja aadress: Pargiveere pst.41.Karuküla, Maasikmäe. Kriimul ja Kräämul tuli väga uljas mõte alustada uut elu!

Põnevust, saladust ja sekeldusi hüääniperel jagub. Kes loeb, saab teada kuidas sündmused edasi arenevad ja millega kõik lõpeb.

Raamatut luges: Mare Kalda
Raamatuga saab tutvuda: laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1856697

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar