teisipäev, 2. veebruar 2021

Raamatukogu 110. sünnipäev – tegevusi terveks aastaks

2. veebruaril on Viljandi linnaraamatukogu 110. sünnipäev.

Viljandi linnaraamatukogu jaoks on 2021. aasta eriline, sest raamatukogu sünnist möödub 110 aastat. Selleks, et juubeliaasta oleks meeldejääv kõikide raamatukogu sõprade jaoks, on läbi aasta kavas mitmesugused üritused ja tegevused väikestele ja suurtele. Saab mängida, nuputada, meisterdada ning kaasalööjate vahel lähevad loosi toredad auhinnad – raamatud ja sünnipäeva-meened. 

2. veebruaril anname teada raamatukogu kodulehe ja sotsiaalmeedia vahendusel esimese sünnipäevakuu lugejamängudest: lugemisbingo, igakuised kuutegija mängud lastele ja lugejamäng täiskasvanutele. Mängudest saab osa võtta raamatukogus kohapeal ja ka virtuaalmaailma vahendusel. Ootame osalema endisi, praeguseid ja tulevasi lugejaid!

Sünnipäeva-aastal teeme 6 osalise raamatukogu ajaloonäituse. Esimene osa hõlmab aastaid 1911-1919. Esimesest kümnendist saame teada, milline oli Viljandi linn kuhu loodi Esimese Lugemisringi raamatukogu, kes olid lugemisringi loomise juures, millega tegeleti sajand tagasi meie kohalikus raamatukogus ja palju muud põnevat.

Huvilised saavad rohkem raamatukogu ajaloost lugeda kümme aastat tagasi välja antud raamatust „Viljandi Linnaraamatukogu 100“. Põnevaid kilde ajaloo ürikutest jagame aasta jooksul ka oma veebikanalites.

Viljandi Gümnaasiumi kunstiõpetaja Ene Runing kinkis raamatukogule 110. sünnipäevaks logo.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar