reede, 22. oktoober 2021

VLRK 110 alternatiivajalugu: Marju R. naljakad episoodid lähiminevikust

Kui raamatukoguhoidja on kõva kuulmisega

Mineval aastal said Nele ja Marju meestöölisi hindavalt
vaadelda otse raamatukogu juures asetleidvatel teetöödel
Teeme koos Nelega koduteeninduse sõitu ja Männimäel tuleb meil jutuks, et pihlakad on sel aastal marju täis. Nele aga kurdab, et Võrtsjärve ääres on kõigil pihlakatel lehel pruunid ja koledad. Küllap on mingi kahjur neil kallal või midagi.

Jõuame Paalalinna, kui kuulen äkki Nelet lausumas: „Näe, siin on hulga ilusamad mehed.“ Eemal on tõesti näha paari töömeest, aga millega või kellega võrreldes nad nüüd ilusamad on…

Tõde on see, et tegelikult märkas Nele üht pihlakapuud ja ütles: „Näe, siin on hulga ilusamad lehed“.


Kokkuhoidlikud naised

Oleme taas elektriautoga koduteenindust tegemas, kui meie autole läheneb ähvardava moega frontaaltõstuk. Nele arvab: „Kui selle harude otsas saaks edasi sõita, küll siis hoiaksime palju bensiini kokku.


Loogiline

Koduteeninduse sõidu ajal märkame ühes hoovis korstnate kaamerauuringu autot ja juttu tuleb vastavast töömehest. Siis on Nele märganud aga töötajat ja ütleb: „Seda uuringut teeb vist naine“.

Mina näen seal ainult koduriietes naisterahvast ja arvan: „See on vist ikka perenaine. Aga no see mees võib ka vabalt naine olla.


Lollid meie ümber

Lugeja küsib raamatut „Lollid inimesed minu ümber“. Täpsustan, kas see võib olla raamat „Idioodid minu ümber“.  Täpselt nii.


Kirja pani: Marju Roosileht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar