teisipäev, 1. detsember 2020

Rain Siemer, Jaana Maling. ELUS

Kuub, 2018
157 lk.

 

Rain Siemer on kirjutanud raamatu oma võitlusest kasvajaga. Tema haigus andis endast kõigepealt märku kõrvetistega. Kui olukord läks aina hullemaks, otsustas mees lõpuks arsti poole pöörduda. Talle tehti uuringuid, ta käis korduvalt sondi neelamas ja kogu selle aja jooksul halvenes tervis veelgi. Pärast kasvaja diagnoosi saamist oli vaja hakata võitlema oma uue vastasega.

Autori kirjeldused haiguse tekkimisest, keemiaravist ja selle kõrvalmõjudest on ausad ja ilustamata. Siiski säilitab ta positiivse mõtlemise ning tal on usk ravi tulemustesse ja terveks saamisesse. Positiivsusel ja headel soovidel on tugev jõud kõigi inimeste elus. 

Mulle meeldis autori kirjeldus kahest kaasteelisest - optimistist ja pessimistist, kellega ta oli sattunud keemiaravi alguses ühte palatisse. Neil oli täiesti erinev suhtumine haigusesse ja erinevad mõtted tuleviku osas. See oli selge vihje, et tuleb valida enda jaoks sobiv suund - kas anda alla või võidelda elu eest.

Raamatu teeb haaravaks see, et oma mõtted ja tunded on kirja pannud ka autori lähedased: kuidas nad tulid toime sellise uudisega, kuidas olukorraga leppisid ning oma lähedast toetasid. 
Raamatut "Elus" oli emotsionaalselt raske lugeda. Samas oli raamatu lugemist raske ka pooleli jätta, kuna see oli kaasahaaravalt kirjutatud.

Raamatut luges: Laura Randoja
Raamatuga saab tutvuda: ilu- ja teabekirjanduse saalis (2. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1884157

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar