reede, 24. aprill 2020

Zink, Valija. DRAAKONI ÄRKAMINE

Karrup, 2019
256 lk.

Raamatule omistati möödunud aastal „Hea lasteraamatu“ märgis. 

„Läbi maailma heljus vaikne heli. Draakon tõstis pea. Oli aeg. Aeg tagasi pöörduda.“


Raamatu pilkupüüdev kaanepilt toob kujutlusse midagi iidset ja salapärast. 

Tegelikult on lugu vägagi kaasaegne fantaasialugu, mis pikitud mõnusa huumori ja tempoka süžeega. 

Krapsakad õde-venda Janka ja Johann ei usu oma silmi kui ühel päeval kohtavad pahura naabritädi juures elavat päris draakonit. Suurlinna tornmaja kaheksandal korrusel. Kuidas saada hakkama ühe draakonibeebi kasvatamisega väikeses korteris? Küsimusi on palju - kuidas temaga teistele märkamatult jalutama minna, mida talle süüa anda- selle kõigega peavad tegelased hakkama saama. Draakon aga aina kasvab…ja tahab lennata. Mis  tunne võiks olla 21. sajandil lennata draakon Kurmo seljas läbi öise linna? Närvekõditav ja põnev. 

Loo arenedes selgub, et proua Tossilo juurde kogemata sattunud draakoni on endale tellinud  rahvusvaheline energiakontsern, kellel on temaga kavas suured, kuid mitte just sõbralikud plaanid. Nüüd läheb aga aina põnevamaks : ühel päeval on naabritädi teadmata kadunud. Kurmo, kes prouat emmeks peab, on üdini  õnnetu. Lapsed asuvad proua Tossilot koos draakoniga otsima ja algab seiklusrohke teekond hoopis salapärastesse paikadesse. Juhtuma hakkavad vägagi ohtlikud seigad. Olukorrast pääsemiseks tulevad kasuks Johanni arvutioskused ja Janka leidlikkus. 

Tegevus ärgitab laste kujutlusvõimet ja nii nagu ühele heale lasteraamatule omane, leiab siit seiklust ja põnevust, mille sisse on põimitud  inimlikud tunded ja emotsioonid : sõprus, hoolimine, emaarmastus. 

Peatselt on oodata „Draakoni ärkamise“ järgmist osa. 

Raamatut luges: Epp Raudsepp
Raamatuga saab tutvuda:  laste- ja noortekirjanduse saalis (3. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1935294

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar