neljapäev, 16. aprill 2020

Micelle Thomas. MINU S*TT TERAPEUT & MUUD VAIMSE TERVISE LOOD

Tänapäev, 2019
269 lk.

Millal veel, kui mitte praegu sellise pealkirjaga raamatut lugeda:))

2013. aastal, kui raamatu autor kannatas sügava depressiooni all, otsis ta meeleheitlikult raamatuid, artikleid jms, millest võiks tema olukorras abi olla. Ei leidnud. Kõik, mis talle kätte sattusid, tundusid tema meelest masendavad, kuivad ja patroneerivad. Ta otsustas ise kirjutada raamatu, milles kirjeldada oma kogemusi ja vaateid, samuti leidis ta hulgaliselt inimesi, kes olid nõus oma olukorda lugejatele jagama.

Ma ei ole eriti lugenud nn „eneseabi raamatuid“. Olen senini suhtunud neisse reservatsiooniga, aga - see raamat pakkus toredat üllatust. Raamat ei sisalda lahterdamist, meeleheites inimeste hala. Läbi naljakate olukordade, eneseiroonia annab autor pildi inimeste maailmast, kes ei tule toime oma „ajudedes kükitavate allüürnikega“ (lk 15).

Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel elab depressiooniga praegu rohkem kui 300 miljonit inimest üle maailma. Ligikaudu iga neljas kogeb igal aastal vaimse tervise probleeme. Autori koduleheküljel  https://www.michellethomas.org/ on mitmed lugejad postitanud oma tänusõnu ja kiitvaid arvustusi, neid on see raamat aidanud. Mul on olnud õnne, et mul ei ole vaimse tervise probleeme (loodetavasti!), kuid seda raamatut oli ikkagi väga tore lugeda.

Meil on vaid üks elu – on patt raisata seda hirmu, kibestumise ja rõõmutuse peale. Maailmal on su ajule ja südamele pakkuda nii palju ilusaid, nutikaid, rikastavaid asju: raamatuid, kunsti, filme, tantsimist, söögitegemist, matkamist, ahingupüügi võistlust... Proovi kõike.“ (lk 249) 

Olge terved!

Raamatut luges: Valli Tammsalu
Raamatuga saab tutvuda: teabekirjanduse saalis (4. saal)
Link raamatule andmebaasis Urram: https://www.lugeja.ee/record/1938428

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar