kolmapäev, 29. aprill 2020

29. aprill - Sandra Vabarna 35

Foto URL: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:1.3_TRAD.ATTACK!_(Renee_Altrov).jpg

Sandra Vabarna

Neiupõlvenimega Sillamaa
Sündinud 29. aprillil 1985
Eesti muusik

Sandra Vabarna võttis pilli kätte 7-aastaselt ja sellest ajast saadik on ta ümbritsetud pärimusmuusikast, festivalidest, erinevatest bändidest ning rahvusvahelistest koostööprojektidest. Ta on lõpetanud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia (eesti pärimusmuusika eriala, pilliõpetaja suund, 2011), Stockholmi Kuningliku Muusikaakadeemia (rootsi pärimusmuusika eriala, interpreedi suund, lõpetas 2012) ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia ühisõppekava cum laude magistritööga “100 torupilli” (pärimusmuusika interpretatsioonis, lõpetas 2015).

Ta on Eesti muusikamaastikul kaasa teinud ning seda kujundanud üle viieteistkümne aasta. Mõnda tema ansamblit paljud enam eriti ei mäleta. Sellised nimed nagu Akkab Tulema, Da Funky Prodzekt, Jazz Do It, KMH Folk, Noored Moosekandid, Sw(f)Est, Trostan ja Villu Veski Rütmidemüsteerium ei ütle ilmselt enamikule midagi. Küll aga Svjata Vatra, Paabel ja Ro:Toro. Ilmutas aastal 2005 sooloalbumi “Eesti torupill. Sandra Sillamaa”. Ning loomulikult Trad.Attack!

Tema töö, hobi ja elu keerleb hetkel pere ja ansambli Trad.Attack! ümber, mille üks kolmest liikmest ta on. Lisaks on ta ka bändi manager. Trad.Attack! sündis 2013. aastal ja andis esimese kontserdi Tallinn Music Weekil. Sellest kontserdist hakkas lumepall veerema ja bänd on ehitanud üles rahvusvahelise karjääri ning meeskonna, andes 6 aastaga 37 riigis ligi 300 kontserti.


Allikad: 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar